Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elevstreik på Rjukan mot «utilregnelige lærere»

- Den dagen læreren viste den adferden, burde hun ikke gått på jobb, sier rektor.

ELEVSTREIK: Mange elever er borte fra skolen ved Rjukan videregående i dag, på grunn av utilregnelig oppførsel fra lærere.
ELEVSTREIK: Mange elever er borte fra skolen ved Rjukan videregående i dag, på grunn av utilregnelig oppførsel fra lærere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er i dag elevstreik på Rjukan videregående skole. I flere klasser er det glissent på grunn av streiken, som er iverksatt på grunn av «utilregnelige lærere».

I lokalavisa TA.no er overskriften «Elevstreik etter lærer-fyll», men Dagbladet har fått tilgang til elevrådets begrunnelse (se faktaboks) for streiken, som ble sendt i en mail til rektor i går kveld, og der nevnes ikke fyll eller rus i det hele tatt.

- Burde ikke gått på jobb Rektor Olav Tov Røysland sier til Dagbladet at han tror aksjonen er relatert til en lærers oppførsel en dag før jul.

- Dette kommer som lyn fra klar himmen. Så vidt jeg vet startet dette som en Facebook-aksjon i juleferien, der det er påstander om at en lærer hadde rusrelatert oppførsel en dag. Dette har vi grunn til å tro ikke var tilfelle.

- Det er helt klart at læreren var sjuk den dagen og måtte dra til legevakta, sier Røysland til Dagbladet.

- I elevenes begrunnelse nevnes ikke rus eller alkohol i det hele tatt, nå er overskriftene over hele landet at det er elevstreik etter lærerfyll. Er ikke det uheldig?

- Det med utilregnelig knytter det opp mot ruspåvirkning. Den dagen læreren viste den adferden, burde hun ikke gått på jobb. Men det var ikke rusrelatert, sier rektor Røysland.

Håper på bedre samarbeid Elevrådet skriver i mailen til rektor at de har opplevd «en situasjon hvor læreren har vært ute av stand til å undervise, og vært i en utilregnelig tilstand».

- Er den aktuelle læreren på jobb i dag og hva sier hun om at elevene streiker mot oppførselen hennes?

- Hun er på jobb i dag og vi har snakket om det. Hun er på samme måte som meg litt fortvilet. Det er vanskelig å motsi påstander som blir hevdet på Facebook. Nå ønsker jeg en tettere dialog med elevrådet framover, sier Røysland.

Elevrådsleder Sandra Yeomans ønsket foreløpig ikke å snakke med Dagbladet i formiddag. Heller ingen andre fra elevrådet Dagbladet har vært i kontakt med, ønsker å uttale seg.

Rektor har invitert elevrådet til et møte klokka 12, der han håper å løse konflikten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media