Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mobbing i skolen

Elevundersøkelsen: Mobbetallene kommune for kommune

Mobbetallene har ikke tidligere vært publisert. Nå kan du søke opp din kommune hos Dagbladet.

FINN DIN KOMMUNES MOBBETALL: Over 110 000 elever har deltatt i årets mobbeundersøkelse. Dagbladet har søkt om og blitt innvilget innsyn i mobbe-tall på kommunenivå. Foto: NTB Scanpix
FINN DIN KOMMUNES MOBBETALL: Over 110 000 elever har deltatt i årets mobbeundersøkelse. Dagbladet har søkt om og blitt innvilget innsyn i mobbe-tall på kommunenivå. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 110 000 elever har deltatt i årets undersøkelse. Dagbladet har søkt om og blitt innvilget innsyn i mobbe-tall på kommunenivå.

Ikke publisert tidligere

Hvert år får alle elever i 7. og 10. klasse tilbud om å delta i den såkalte «Elevundersøkelsen» i regi av Utdanningsdirektoratet.

I Elevundersøkelsen får elevene tilbud om svare på en rekke spørsmål om hvordan de har det på skolen.

Da resultatene fra undersøkelsen den 9. mars ble publisert på direktoratets nettsted, «Skoleporten», var det kun ett av spørsmålene om mobbing som ble publisert.

Spørsmålet handler om hvorvidt elever opplever mobbing fra andre medelever på skolen.

Spørsmål om hvorvidt elevene opplever at læreren er den som mobber er ikke publisert på direktoratets nettsted. Heller ikke spørsmålet om hvorvidt elevene generelt sett opplever såkalt digital mobbing via nettbrett, mobil eller PC ble publisert.

Utdanningsdirektoratet opplyser at tallene er kjent for kommunene og skolene, men på Skoleporten er tallene knyttet til dette kun tilgjengelig på nasjonalt nivå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media