Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elg braste inn i butikk

Etter å ha svinset forvirret rundt i Lillehammer sentrum, braste elgen inn i butikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Ja, den er stor! Den kom brasende inn gjennom frontruta. Nå står den inne i butikken, sa daglig leder for butikken Smørøye AS Hanne Karin Ottesen til Dagbladet.no tidligere i dag.

Sammen med politiet, kunder og den ansatte på jobb ble hun stående utenfor sin egen butikk på Lilletorget i flere timer i dag. Ottesen, som selger barneklær, kunne ikke gjøre annet enn å se på den forvillede elgen inne i butikken som 13.45 fortsatt levde i beste velgående, til tross for ruteknusinga.

Øyenvitner på stedet forteller til Dagbladet.no klokka 14.30 at elgen er skutt med bedøvelsesgevær og at den deretter ble avlivet. En nødslaktebil på stedet har tatt med seg dyret. Elgdramaet varte i tre timer.

Farlig

Det var ikke mulig å avlive elgen mens den sto inne i butikken. Den måtte ut, og Viltnemda og veterinær på stedet besluttet at det var for farlig å skremme elgen ut.

- Vi har nå folk på stedet som skal forsøke å bedøve elgen med bedøvelsesgevær, sa operasjonsleder Hågen Løvseth til Dagbladet.no rundt 13.45.

Området ble avsperret med en buss.

Forvillet

Butikken ligger midt i sentrum av Lillehammer. Det var flere kunder inne i butikken da elgen slo til rundt 11.30 i dag.

- Den hoppa gjennom vinduet på fasaden midt i åpningstida, sier Ottesten, som ble tilkalt av kvinnen som jobbet i butikken i dag.

Butikken er en del av Mesnasenteret. Ottesen er mest av alt glad for at ingen ble skadd.

- Nå er vi veldig glade for at ingen ble skadd og at alle kom seg vel ut, sier butikkeieren, som ikke er bekymret for de materielle skadene.

- Det tar vi som det kommer, sier Ottesen, som ikke kan annet enn å le av det hele.

Skremt av sitt eget speilbilde

Elgen har trolig blitt skremt etter å ha løpt rundt midt i sentrum, og braste dermed gjennom et utstillingsvindu og inn i butikken.

En observant Dagbladet.no-leser mener elgen antakelig ville bli med på viltmesse.

- 100 meter fra der det skjedde åpner i dag viltmessa Friluftlivets år 2005, ler innringer, som mener elgen ville være med.

<B>HER FANT ELGEN EN BUTIKK DEN LIKTE:</B> Braste inn i butikkvinduet midt i Lillehammer sentrum. Nå har politiet sperret av området og elgen skal bedøves.
FOLK FULGTE DRAMAET:</B> Kraftig snø skremte ikke nysgjerrige tilskuere på Lillehammer i dag.
<B>ELGEN FORVILLET SEG INN:</B> Ville inn i butikken med barneklær.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media