LA PÅ SVØM I MJØSA:  En av elgene som i dag forvillet seg inn i Hamar sentrum la på svøm mot Helgøya på Mjøsa. Den måtte gi tapt før den kom fram. Foto: Cecilie Asla Grøndal
LA PÅ SVØM I MJØSA: En av elgene som i dag forvillet seg inn i Hamar sentrum la på svøm mot Helgøya på Mjøsa. Den måtte gi tapt før den kom fram. Foto: Cecilie Asla GrøndalVis mer

Elg druknet i Mjøsa. Ble stresset av alle båtene som fulgte etter den

- Elgen kan svømme i timevis hvis den får være i fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To elger forvillet seg i dag ned i Hamar sentrum og løp gjennom bygatene. I et forsøk på å komme seg bort fra sivilisasjonen la en av dem på svøm ut i Mjøsa. Og druknet før den nådde land.

- Det var en uheldig dag for elgen å dra inn i Hamar sentrum på, med så mye folk ute i gatene og som var ute og badet. Den ene elgen dro ut på Mjøsa, men der var det mye båter, og da gikk det galt, sier leder i viltnemnda i Hamar, Ove Magne Dufseth, til Dagbladet.

Elgen la på svøm mot Helgøya, men druknet på veien. Det var et stort antall båter ute på Mjøsa som ifølge Dufseth stresset opp elgen. Han sier brannvesenet og politiet dro ut for å prøve å få båtene til å trekke seg unna. 

- Men da var det for seint, den var for sliten. Jeg har bare vært borti at en elg har drukna én gang de siste 30 åra, de kan jo svømme i timevis hvis de får være i fred. Men de blir stressa av båter. De finner veien inn igjen hvis de får være i fred, sier Dufseth til Dagbladet.

De sier elgen nok hadde klarte seg bedre på svømmetur i Mjøsa, om det ikke hadde vært for alt folket som fulgte etter den. Brannvesenet fikk tauet elgen inn til land, men da var den allerede død. Elg nummer to er sist sett inne i Ankerskogen.

- Elg forviller seg innimellom inn i boligområder, og beskjeden fra viltnemnda er at den finner veien ut igjen hvis den ikke blir pressa og stressa, opplyser politiet til Dagbladet.