PÅ FLUKT: Plutselig braste elgen gjennom hagen og opp på terrassen, før den ville flukten endte med et fatalt fall ned på garasjen og ut på gårdsplassen. Foto: Privat.
PÅ FLUKT: Plutselig braste elgen gjennom hagen og opp på terrassen, før den ville flukten endte med et fatalt fall ned på garasjen og ut på gårdsplassen. Foto: Privat.Vis mer

Elg falt ned fra terrasse i Oslo

Brakk ryggen og måtte avlives av Viltnemnda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Viltnemnda måtte i dag rykke ut til en bolig i Oslo for å avlive en elg som hadde falt ned fra en terrasse.

- Klokka ti på ett fikk vi beskjed av en beboer om at han hadde funnet en elg på terrasen. Elgen var nok skadd, og i tillegg, før Viltnemnda nådde fram, falt den ned fra terrassen og ble alvorlig skadd, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Martin Todnem, til Dagbladet.

Det var Tor Bråten fra Viltnemnda i Oslo kommune som hadde døgnvakt da de fikk melding om elgen.

- Den har antakelig gått og beitet i noen hager på Røa, og så har den trolig plutselg blitt skremt av noe, så den har forsert gjerdet og kommet seg inn i hagen, sier Bråten til Dagbladet.

Brakk ryggen - Derfra sprang den gjennom hagen og opp på terrassen, og hoppet over terrassegjerdet, sier han videre.

Under terrassen var det en garasje, og da elgen hoppet over gjerdet, falt den cirka to og en halv meter ned og brakk ryggen.

- Det var en elgkalv, født tidlig i sommer, opplyser Bråten.

Han antar at elgen trodde terrassen var en fluktrute, fordi den ligger plan i plan med gressplenen. Hendelsen førte ikke til noen materielle skader.

- Jeg tror det var en skremmende opplevelse for bebeoerne i huset, sier operasjonsleder Martin Todnem.

- Hold avstand Tor Bråten fra Viltnemnda sier det er en god del elg som beveger seg fra Maridalen og inn i boligområder i Oslo for tida.

Han oppfordrer folk til å holde seg unna elgene for å unngå å stresse dem. Normalt trekker de forholdsvis raskt tilbake til skogen.

- Hvis det oppstår en situasjon som dette, er det viktig å holde avstand til dyret, for da er de i en voldsom stressituasjon, sier han.

I tillegg oppfordrer han folk til å markere stedet hvis de skulle kjøre på et dyr.

- Etter at de har ringt politiet, bør de markere stedet hvor dyret ble truffet, og også markere retningen hvor dyret gikk, så det blir lettere for oss å finne fram, sier han.