Skrekkfunn ved Rognlivann:

Elg funnet død: - Veldig trist

En elgku med kalv gikk gjennom isen ved Rognlivann i Bærum. Der har de frosset fast i et skrekksyn.

HJERTESKJÆRENDE: De ihjelfrosne dyra er nå frosset fast i isen. Det er usikkert hvordan de skal fjernes.. Foto: Sigmund Arnesen
HJERTESKJÆRENDE: De ihjelfrosne dyra er nå frosset fast i isen. Det er usikkert hvordan de skal fjernes.. Foto: Sigmund Arnesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved Rognlivann i Bærum kommunne møtte turgåere og hytteeiere et trist syn under sin sedvalinge søndagstur.

Under et tynt lag med snø, kunne man se en elgku og dens kalv fastfryst i i isen. Den lille familien har med all sannsynlighet gått gjennom isen - og så frosset fast.

Liv Arnesen, som selv har hytte i området, fikk øye på elgen da hun var ute med hunden sin for to uker siden, men visste på daværende tidspunkt ikke at det var en elg hun så.

ANGRIPER: Dette er første gang noensinne denne akten mellom en isbjørn og et reinsdyr blir filmet. Vis mer

- Hunden min reagerte ikke på det. Jeg gikk ikke nærmere, og tenkte at jeg ikke skulle gjøre det hvis det var tynnere is der.

Trodde det var bålrester

Hun forteller til Dagbladet at de sorte flekkene hun la merke til på vannet, ikke var noe som umiddelbart fanget oppmerksomheten hennes.

- Jeg trodde først at noen hadde brent bål. Jeg tenkte at det var veldig rart. Jeg fikk ikke greie på det før søndag da broren min gikk forbi der, og han så at det var en ku og en kalv som lå der.

Sigmund Arnesen tok bildet av barnebarnet Ola som sørger over det tragiske dødsfallet. Foto: Sigmund Arnesen
Sigmund Arnesen tok bildet av barnebarnet Ola som sørger over det tragiske dødsfallet. Foto: Sigmund Arnesen Vis mer

Etter at hun fikk rede på hva de sorte flekkene på vannet faktisk var, tok hun kontakt med Viltnemda i kommunen, men legger til at hun fortsatt ikke vet hva som skjer med dyrene etter at hun ga beskjed.

- De ligger der fortsatt. Jeg syns det er fryktelig trist. Det blir bare færre og færre elg i området.

- Vanskelig sak

Isen på Rognlivann er nå anslagsvis 17 cm tykk, noe som kan komplisere arbeidet med å få ut den forfryste elgen.

KAMP: Det kan være livsfarlig for reinsdyr å bli sittende fast i søppel. Dette reinsdyret på Svalbard hadde viklet seg inn i et juletre. VIDEO OG BILDE: Oddgeir Sagerup / www.seogopplev.no Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med Viltnemnda som bekrefter at de har fått inn henvendelser vedrørende det tragiske dødsfallet, men er på nåværende tidspunkt, noe usikker på hvem som står ansvarlig for å fjerne elgen.

De opplyser om at de har spilt saken videre til skogsforvalteren, og legger til at det i utgangspunktet er grunneier som står ansvarlig for hva som blir å skje med elgen.

- Det er en litt vanskelig sak, og her er vi såpass usikker at vi må forhøre oss litt med skogsforvalteren i kommunen, forteller viltnemnda til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer