Elg igjennom taket

Skogens konge ble for tung for takvandring.

INN TAKET - UT DØRA: Etter å ha gått igjennom taket, sjekket elgen at kysten var klar, før den bega seg på vandring igjen. Foto: Inge Ove Tysnes
INN TAKET - UT DØRA: Etter å ha gått igjennom taket, sjekket elgen at kysten var klar, før den bega seg på vandring igjen. Foto: Inge Ove TysnesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Inge Ove Tysnes bor like ved lagerbygget ved Sandnessjøen, og satt og leste søndag formiddag da han hørte et brak i blikktaket.

Var det en grevling?

TRE METER: Fra taket er det tre meter ned til betonggulvet under, men bjelkene har nok tatt av for fallet. Foto: Inge Ove Tysnes
TRE METER: Fra taket er det tre meter ned til betonggulvet under, men bjelkene har nok tatt av for fallet. Foto: Inge Ove Tysnes Vis mer

Nei, det var en fjorårskalv som hadde hoppet over på taket fra en skråning, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Braste igjennom

Etter at elgen hadde spankulert rundt på taket, hørte Tysnes nok et brak, og fryktet det verste.

USKADD: Elgen hadde ikke synlige skalder etter å ha gått igjennom taket. Foto: Inge Ove Tysnes
USKADD: Elgen hadde ikke synlige skalder etter å ha gått igjennom taket. Foto: Inge Ove Tysnes Vis mer


- Jeg begynte å gå rundt garasjen og så for meg at elgen lå der med brekte bein, forteller Tysnes til Helgeland Arbeiderblad.
I SKOGKANTEN: Lagerbygget der elgen gikk igjennom ligger rett i skogkanten. Foto: Inge Ove Tysnes
I SKOGKANTEN: Lagerbygget der elgen gikk igjennom ligger rett i skogkanten. Foto: Inge Ove Tysnes Vis mer


Eieren av lagerbygget, som bor like ved, kom tilfeldigvis kjørende etter elgens uhell. Han parkerte bilen rett utenfor inngangsdøren til bygget og ante ingenting om hendelsen før han traff Tysnes som lette etter elgen.


Uskadd

- Vi småpratet litt før han låste opp døra og der sto elgen. Den ble litt skremt med det samme. Vi lukket igjen døra og han fikk flyttet bilen sin mens jeg hentet kamera. Så åpnet han døra på nytt og gikk bak garasjen og jeg ba han dunke i veggen slik at elgen gikk mot utgangen. Elgen nølte litt før den la på sprang over en haug, forbi meieriet og ut av synet. Den hadde ingen synlige skader, forteller Tysnes til avisa.


Tysnes anslår at det er om lag tre meter fra taket ned til betonggulvet, men at noen bjelker i taket har tatt av for fallet.


— Dermed ble det bare ett par meter fall, og det er ikke mye for en elg som er flink til å ta seg opp og ned ute i naturen. Men i fallet har han revet ned en påhengsmotor og den var ramponert, sier han.