Elg igjennom taket

Skogens konge ble for tung for takvandring.

INN TAKET - UT DØRA: Etter å ha gått igjennom taket, sjekket elgen at kysten var klar, før den bega seg på vandring igjen. Foto: Inge Ove Tysnes
INN TAKET - UT DØRA: Etter å ha gått igjennom taket, sjekket elgen at kysten var klar, før den bega seg på vandring igjen. Foto: Inge Ove Tysnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Inge Ove Tysnes bor like ved lagerbygget ved Sandnessjøen, og satt og leste søndag formiddag da han hørte et brak i blikktaket.

Var det en grevling?

Nei, det var en fjorårskalv som hadde hoppet over på taket fra en skråning, skriver Helgeland Arbeiderblad.Braste igjennom

Etter at elgen hadde spankulert rundt på taket, hørte Tysnes nok et brak, og fryktet det verste.

- Jeg begynte å gå rundt garasjen og så for meg at elgen lå der med brekte bein, forteller Tysnes til Helgeland Arbeiderblad.

Eieren av lagerbygget, som bor like ved, kom tilfeldigvis kjørende etter elgens uhell. Han parkerte bilen rett utenfor inngangsdøren til bygget og ante ingenting om hendelsen før han traff Tysnes som lette etter elgen.

Uskadd

- Vi småpratet litt før han låste opp døra og der sto elgen. Den ble litt skremt med det samme. Vi lukket igjen døra og han fikk flyttet bilen sin mens jeg hentet kamera. Så åpnet han døra på nytt og gikk bak garasjen og jeg ba han dunke i veggen slik at elgen gikk mot utgangen. Elgen nølte litt før den la på sprang over en haug, forbi meieriet og ut av synet. Den hadde ingen synlige skader, forteller Tysnes til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer