REDDET:  Elgkua gikk mot den sikre død, men ble sliten og i ganske dårlig forfatning dratt opp på land. FOTO: Arnt Georg Arntzen / Høvågavisa
REDDET: Elgkua gikk mot den sikre død, men ble sliten og i ganske dårlig forfatning dratt opp på land. FOTO: Arnt Georg Arntzen / HøvågavisaVis mer

Elg satte seg fast i myr - reddet fra den sikre død

Dyredrama på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ettermiddag oppdaget en person en elg som hadde satt seg fast i en myr i Høvåg, like øst for Kristiansand. Dermed ble det igangsatt en redningsaksjon for å redde den slitne elgkua fra den sikre død.

Supet myrvann
En av de første på stedet var Arnt Georg Arntzen, eier, redaktør og daglig leder av lokalavisa Høvågavisa.

- Det så ut som elgen hadde ligget der i flere døgn, og det så ut som den lå og supet av vannet og livnærte seg av det. Som det medmennesket jeg er synes jeg forferdelig synd på elgen som lå der fastklemt, forteller Arntzen til Dagbladet.

Han fikk selv en smak av hva elgen gjennomlevde da han plumpet uti myra ved siden av elgen.

- Jeg skulle hoppe over den lille bekken, men ramlet uti og stod til livet i vann. Så da stod jeg jo fast ved siden av elgen, og kjente litt på hva elgen strevde med. Men jeg har jo armer, så jeg klarte å ta tak i et tre og ta meg opp, forteller Arntzen.

- I dårlig forfatning Både Brannvesenet og Viltnemda rykket ut til stedet. De fikk etterhvert hjelp av en lokal mann med traktor. Stropper ble festet rundt elgen, og de lyktes i å dra elgen på land.

- Statusen nå er at elgen er på tørt land. Den er trøtt og i dårlig forfatning, så nå ligger den og samler krefter, så håper vi den klarer seg, forteller Rune Blix i Viltnemda.

En person som driver hellebruk i området hadde vært på stedet elgen satt seg fast i går, og da var det ingen elg der. Dermed har elgen tilbragt maks et døgn i myra.

- Men den hadde ikke kommet seg løs derfra uten hjelp. Det hadde vært den sikre død. Så kan man jo si at det er litt ironisk at vi hjelper opp et dyr nå, som risikerer å bli skutt i jaktsesongen, sier Ribe.

- Ja, men dette ville vel vært en forferdelig måte å dø på?

- Ja. Og vår etikk tilsier jo at vi skal hjelpe dyra.