Elg skremte barnehagebarn og kvinne i butikk

Men det var det siste den gjorde i elgrike Harstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dramatisk melding fra Nordland politidistrikt på Twitter ved 13.30-tiden i dag, i serien «naturen krasjer med sivilisasjonen»:

«Enda en aggressiv elg ved Stangnes - Plassenveien/Grønnliveien. Elgen hadde løpt i mot barn som var ute på tur med barnehagen».

Det var ikke første gang elgen oppsøkte kontakt med tobeinte, men høyst sannsynlig den aller siste. Viltnemnda i Harstad rykket ut på elgjakt rett ved byens sentrum for andre gang på fire timer.

- Det må ha vært den samme elgen som skremte en dame utenfor en butikk ved sentrum her i helgen, rapporterer operasjonsleder Grete Birkeland i Nordland politidistrikt til Dagbladet fra sin base nettopp i Harstad.

- Samme elgen, det var da veldig til elgkunnskap ?

- Det er masse elg her, jeg har dem i hagen hjemme. Denne elgen lot seg visst skremme. Barna kastet snøball eller noe sånt, sier operasjonslederen.

Truet i boligfelt Som var ute på Twitter med dagens første elgdramatikk fire timer i forviene, fra den andre kanten av byen, fem - seks kilometer unna:

«Aggressiv elg ved Ringberget på Trondenes. Viltnemda varslet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer