Elg skremte barnehagebarn og kvinne i butikk

Men det var det siste den gjorde i elgrike Harstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dramatisk melding fra Nordland politidistrikt på Twitter ved 13.30-tiden i dag, i serien «naturen krasjer med sivilisasjonen»:

«Enda en aggressiv elg ved Stangnes - Plassenveien/Grønnliveien. Elgen hadde løpt i mot barn som var ute på tur med barnehagen».

Det var ikke første gang elgen oppsøkte kontakt med tobeinte, men høyst sannsynlig den aller siste. Viltnemnda i Harstad rykket ut på elgjakt rett ved byens sentrum for andre gang på fire timer.

- Det må ha vært den samme elgen som skremte en dame utenfor en butikk ved sentrum her i helgen, rapporterer operasjonsleder Grete Birkeland i Nordland politidistrikt til Dagbladet fra sin base nettopp i Harstad.

- Samme elgen, det var da veldig til elgkunnskap ?

- Det er masse elg her, jeg har dem i hagen hjemme. Denne elgen lot seg visst skremme. Barna kastet snøball eller noe sånt, sier operasjonslederen.

Truet i boligfelt
Som var ute på Twitter med dagens første elgdramatikk fire timer i forviene, fra den andre kanten av byen, fem - seks kilometer unna:

«Aggressiv elg ved Ringberget på Trondenes. Viltnemda varslet».

- Hva skjedde der ?

- Det var noen i et boligfelt som følte seg truet. Nå er det bekreftet at den er skutt av viltnemnda.

Ifølge Harstad Tidende var det en okse.

- Hva er det med elgene i Harstad nå, er det lite mat og mye snø for eksempel ?

- Neida, men det er mange av dem, rapporterer Nordland-politiets elgekspert.

Det var Vika friluftsbarnehage  på tur som først ble skremt av elg, og så skremte elgen med snøball. De var fortsatt på tur da Dagbladet forsøkte å få kontakt.

- De er overalt
Isteden fikk vi forhørt oss hos naboen - Stangneslia barnehage.

Der var all ståheien samlet innendørs, kom det tydelig fram av bakgrunnslyden.

- Elg, ja. De er overalt. Det er visst skutt seks av dem bare her på Stangnes i vinter, oppsummerer en hyggelig og åpenbart ikke elgredd voksenstemme.