Elg stoppet t-banen

Var avlivet av viltnemnda før den ble truffet i skinnegangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En elg fant det mer behagelig å vandre i  ferdigmåkede veier på Grorud og  i  t-banens skinnegang i kveld enn å kave rundt i snøen  like nord for Oslo sentrum i kveld.

Med det velbehaget varte ikke lenger enn til viltnemnda skulle befri elgkua for t-banens farefulle ferd. Viltnemnda skjøt elgen, som falt om i skinnegangen og var død allerede da bane 5 var på vei fra sentrum til Vestli ved 19-tiden, ifølge aftenposten.no.

En kraftig kollisjon var likevel uunngåelig da t-banen passerte Vollebekk stasjon. Trafikken kommer tidligst i gang igjen klokka 21.30.

-Elgens dager er talte, men ingen passasjerer eller noen av våre ansatte ble skadd. Det har aldri skjedd de sju årene jeg har jobbet i Oslo Sporveier at t-banen har kollidert med elg, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark til Dagbladet.no.

Klint under vogna 

 All t-banetrafikk mellom Carl Berner og Vollebekk har vært  stengt siden kollisjon fordi restene av elgen har klint seg fast under vognsettet og blant annet ødelagt en bremseslange.

- Vi har ikke satt opp ekstra transport siden dette skjedde etter at rushtrafikken var over. Men publikum på begge sider blir anmodet om å finne busser inntil vi får åpnet igjen i kveld, sier Rydmark.