Elg stoppet t-banen

Var avlivet av viltnemnda før den ble truffet i skinnegangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En elg fant det mer behagelig å vandre i  ferdigmåkede veier på Grorud og  i  t-banens skinnegang i kveld enn å kave rundt i snøen  like nord for Oslo sentrum i kveld.

Med det velbehaget varte ikke lenger enn til viltnemnda skulle befri elgkua for t-banens farefulle ferd. Viltnemnda skjøt elgen, som falt om i skinnegangen og var død allerede da bane 5 var på vei fra sentrum til Vestli ved 19-tiden, ifølge aftenposten.no.

En kraftig kollisjon var likevel uunngåelig da t-banen passerte Vollebekk stasjon. Trafikken kommer tidligst i gang igjen klokka 21.30.

-Elgens dager er talte, men ingen passasjerer eller noen av våre ansatte ble skadd. Det har aldri skjedd de sju årene jeg har jobbet i Oslo Sporveier at t-banen har kollidert med elg, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark til Dagbladet.no.

Klint under vogna 

 All t-banetrafikk mellom Carl Berner og Vollebekk har vært  stengt siden kollisjon fordi restene av elgen har klint seg fast under vognsettet og blant annet ødelagt en bremseslange.

- Vi har ikke satt opp ekstra transport siden dette skjedde etter at rushtrafikken var over. Men publikum på begge sider blir anmodet om å finne busser inntil vi får åpnet igjen i kveld, sier Rydmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer