Elgen prøvde å raske over isen

Geviret over isen vitner om drukningsdramaet denne elgoksen har vært i gjennom.

ENDTE I TRAGEDIE: Snarveien over isen ble skjebnesvanger for denne elgoksen. Den har trolig gått gjennom isen for et par uker siden. Vannet har vært så dypt at elgen ikke har fått sparka fra bunnen for å komme seg opp igjen. Nå står bare geviret opp fra den snølagte isen på Femundselva. Foto: Bjørnar Johnsen
ENDTE I TRAGEDIE: Snarveien over isen ble skjebnesvanger for denne elgoksen. Den har trolig gått gjennom isen for et par uker siden. Vannet har vært så dypt at elgen ikke har fått sparka fra bunnen for å komme seg opp igjen. Nå står bare geviret opp fra den snølagte isen på Femundselva. Foto: Bjørnar Johnsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har aldri sett liknende, sier fjelloppsynsmann Bjørnar Johnsen i Engerdal Fjellstyre.

Østlendingen skriver i dag om en elgokse som har gått gjennom isen i Femundselva ved Mælbekken, nesten ut mot Trysilgrensa. Bare geviret til den druknede elgen står igjen over vannoverflata som for tida er frosset.

Bjørnar Johnsen forteller at han ble kontaktet av en som bor i området for litt over en uke siden. En elg hadde druknet.

- Jeg innbiller meg at den har forsøkt å gå over isen, men gått gjennom. Det er trolig så dypt vann at den ikke fikk sparket fra og kommet seg opp igjen, sier Johnsen til Dagbladet.

Foreløpig er det heller ingen andre som kommer seg ut til den frossede elgen.

- Jeg prøvde å gå ut til elgen på mandag, men isen holdt ikke. Så vi må vente. Østlendingen skriver at kommunens fallviltgruppe er varslet og de skal trekke elgen opp på land når isen blir trygg nok til å kunne ferdes på.

Bjørnar Johnsen sier det trolig dreier seg om en sjutakkers okse og at bare det ene geviret synes. Det andre ligger trolig under isen.

- Det er et litt spesielt syn, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer