Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elgen stoppet Baby-Benzen

BERLIN (Dagbladet): Elgen er blitt et begrep i tysk bilindustri. I går trakk Mercedes tilbake sin Baby-Benz - etter at bilen bikket under en elgtest i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble først oppfattet som en dårlig spøk i Tyskland, da det ble kjent at en prøvevogn fra Daimlers nye A-klasse veltet og landet på taket da den skulle styre unna en innbilt elg i veibanen.

Panikk

En tysk motorjournalist opplevde imidlertid det samme noen dager seinere, og panikken brøt løs i sjefetasjene i Stuttgart.
Nå har også Mercedes egne eksperter sett i øynene at minibilen ikke ligger stabilt nok på veien.

I går ble det bestemt at alle eksemplarer som er kommet ut på markedet, skal trekkes tilbake. Flere forandringer skal foretas i konstruksjonen av vogna, før den blir til salgs igjen om tre måneder. Til nå har Mercedes gått ut fra at forbedringen ville koste om lag en halv milliard kroner. I går ble det slått fast at fadesen blir vesentlig dyrere.

Tapt prestisje

Verst for konsernet er imidlertid det enorme tapet av prestisje og anseelse. Konsernet frykter at sikkerhetsbristen også vil gå ut over salget av andre modeller.

Utviklingen av A-klassen har pågått i fire år. Over 200 norske kunder har bestilt den nye Mercedes A. De første bilene skulle leveres i januar.

Hele Norges coronakart