Elghunden Ronja (6) har inntatt morsrollen for elgkalven Ruben

- Hun er helt klart hovedpersonen i hans liv.

SOFAKOS: Elgkalven Ruben og elghunden Ronja har et helt spesielt forhold, mener matfar Christian Kellgren. Om dagen får den lille elgen lov til å oppholde seg i stua - til og med i sofaen, men om natta sover Ruben på kjøkkenet. Foto: Privat
SOFAKOS: Elgkalven Ruben og elghunden Ronja har et helt spesielt forhold, mener matfar Christian Kellgren. Om dagen får den lille elgen lov til å oppholde seg i stua - til og med i sofaen, men om natta sover Ruben på kjøkkenet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hun er absolutt som en mamma for ham. Hun slikker ham og sørger for at han holder seg ren.

Christian Kellgren (47) tror ikke det er unikt, men at en elghund inntar en morsrolle for en elgkalv er neppe dagligdags, vedgår han overfor Dagbladet.

Får morsmelkerstatning Det var den 23. mai i år at han oppdaget at en elg-fødsel ikke gikk som den skulle ved Härjedalens Älgfarm utanför Sveg i Sverige, hvor han arbeider som oppsynsmann.

- Ei elgku hadde fått to kalver, og en av dem var død. Den var blitt hakket ihjel av kråker. For at den andre kalven ikke skulle lide samme skjebne tok jeg ham inn, forteller Christian.

Samme kveld fikk han tak i morsmelkerstatning, som han siden har matet den lille elgen med, via tåteflaske. 

- Ronja er hovedperson Elgen, som har fått navnet Ruben, ble snart både menneskekjær - og hundekjær.

Og av de fire jakthundene Christian blant annet bruker i elgjakta, er det én som virkelig har funnet tonen med den lille kalven; den seks år gamle tispa Ronja.

- Det er helt klart Ronja som er hovedpersonen i Rubens liv, sier Christian.

MED PÅ TUR: 
Christian Kellgren går ofte tur med Ruben og hundene. Foto: Privat
MED PÅ TUR: Christian Kellgren går ofte tur med Ruben og hundene. Foto: Privat Vis mer

De to sover gjerne sammen i sofaen. Og de har ingenting imot å gå på tur i bånd sammen heller, ifølge Christian.

- Ruben vil gjerne leke med henne og løper ofte på henne, men hun bryr seg ikke, sier han.

Skal slippes fri igjen Planen er å fostre opp Ruben for så å slippe ham ut når han er blitt stor nok til å greie seg selv.

- I oktober skal han integreres med sine biologiske artsfrender, og få gå med dem i et 15 hektar stort område, sier Christian.

FLASKES OPP:  Med morsmelkerstatning på flaske vokser inne-elgen Ruben seg kjapt større. Han er allerede 80 centimeter høy. Foto: Leif Eriksson
FLASKES OPP: Med morsmelkerstatning på flaske vokser inne-elgen Ruben seg kjapt større. Han er allerede 80 centimeter høy. Foto: Leif Eriksson Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer