Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elgjeger dømt til fengsel for å ha skutt ulv

En jeger er dømt til ubetinget fengsel i 75 dager for å ha skutt en ulv i Gudbrandsdalen to dager før lisensjakten begynte. Mannen var på elgjakt.

SKJØT ULV: En jeger er dømt for å ha skutt en ulv to dager før lisensjakta begynte. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
SKJØT ULV: En jeger er dømt for å ha skutt en ulv to dager før lisensjakta begynte. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer

Ifølge Nationen er mannen fratatt retten til å drive jakt og fangst i tre år, og våpenet som ble brukt, blir inndratt. Saken gikk for Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer.

- Jeg syns det var streng straffeutmåling, ut fra at han erkjente forholdene, sier mannens forsvarer, advokat Svein Olav Bøen.

Ifølge dommen satt mannen på post under elgjakt, og han skal ha sett ulven komme mot seg. Han skal ha skutt den på rundt 50 meters hold. Ulven ble skadd av mannens skudd, men forsvant – og den er ikke funnet i ettertid. Retten mener det ikke er holdepunkter for at mannen handlet i nødverge.

Ulven ble skutt 29. september 2018. Det var to dager før lisensjakta på ulv startet. Mannen er lisensjeger og forklarte at han trodde lisensjakta på ulv startet samtidig med elgjakta, altså 25. september.

«Retten mener at tiltalte må høres med at han trodde at lisensjakten startet 25. september. Som jeger, med tillatelse til lisensjakt, er han imidlertid klart å bebreide for å ha unnlatt å undersøke tidspunktet for når lisensjakten startet», står det videre i dommen.

Det er ikke klart om dommen blir anket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling