LISENSJAKT STARTER 1. OKTOBER: En elgjeger er siktet for ulovlig ulvejakt i Øyer. Her en ulv på Langedrag i Buskerud. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet.
LISENSJAKT STARTER 1. OKTOBER: En elgjeger er siktet for ulovlig ulvejakt i Øyer. Her en ulv på Langedrag i Buskerud. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet.Vis mer

Elgjeger siktet for ulovlig ulvejakt i Øyer

Forklaring: - Trodde lisensjakta hadde startet.

En ulv ble skadeskutt nær Øyerfjellet i Oppland lørdag formiddag.

En person er siktet for ulovlig ulvejakt.

Ifølge Gudbrandsdølen er siktede en elgjeger som satt på post.

Klima- og miljødepartementet besluttet før helgen at 26 ulv kan felles utenfor ulvesonen under årets lisensjakt.

Lisensjakta starter ikke før mandag 1. oktober, men allerede klokka 09.55 lørdag formiddag fikk politiet melding fra et jaktlag i Øyerfjellet om at en ulv var skadeskutt. En person er siktet for forholdet, og vedkommende har avgitt forklaring politiet.

Våpenet som ble benyttet er beslaglagt.

- Det jegeren har forklart er at vedkommende hadde en oppfatning av at lisensjakta allerede hadde startet, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Å skyte ulv utenfor jaktperioden er straffbart, men ettersom saken er under etterforskning, vil ikke politiet si noe om hvilket etterspill skadeskytingen eventuelt vil få.

Statens naturoppsyn driver fortsatt ettersøk etter den skadeskutte ulven. Søket ble avsluttet sent lørdag kveld på grunn av mørket, men fortsetter søndag.