DYRE: I snitt koster en elgkollisjon 150 000 kroner, ifølge forsikringsselskapet If.

FOTO: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
DYRE: I snitt koster en elgkollisjon 150 000 kroner, ifølge forsikringsselskapet If. FOTO: Ole C. H. Thomassen / DagbladetVis mer

Elgkrasj koster en kvart milliard kroner i året

I fjor ble 1857 elger påkjørt i trafikken i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elgkollisjon kan føre til skade på kjøretøy, fører og elgen selv. I snitt koster en elgkollisjon 150 000 kroner, ifølge forsikringsselskapet If.

- Grunnen til at gjennomsnittet er såpass høyt er fordi relativt mange personbiler blir kondemnert etter elgpåkjørsler, sier Ifs informasjonsdirektør Jack Frostad til Nationen.

De 1857 elgene som ble påkjørt i trafikken i fjor ga forsikringsselskapene en regning på 278,5 millioner kroner. Medregnet togtrafikk ble 2505 elger påkjørt i fjor. Det er en nedgang fra 2932 elger i 2010. Rådgiver Kari Bjørnerås i Direktoratet for naturforvaltning forklarer nedgangen med at snøforholdene er avgjørende for hvor mange dyr som trekker ned mot veiene.

Forsikringsselskapet Gjensidige får også inn store erstatningssaker etter påkjørsel med elg, men opererer ikke med kostnader.

- Vi har ikke gjennomsnittsbeløp på elgpåkjørsler, men vet at de står for de mest alvorlige tilfellene vi får inn. Til sammen fikk vi inn 1783 dyrepåkjørselsaker i 2012, sier informasjonsansvarlig i Gjensidige Arne Voll.

(NTB)