Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elgku drepte ulv

Ulven hadde drept en elgkalv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En elgku har drept en ulv i Sonkajärvi i de midtre delene av Finland. Elgkua gikk til angrep etter at en ulveflokk hadde drept kalven dens, sa finske viltforskere torsdag.

Ulven var radiomerket, og sammenstøtet med elgen fant sted i oktober, opplyste forskningssjef Seppo Ronkainen ved Finlands institutt for vilt- og fiskeriforskning. Han kjenner ikke til noe annet tilfelle der en elg har drept en ulv.

Ulveflokken som overfalt elgkalven, ble ledet av en hannulv med en radiosender festet rundt halsen. Denne senderen har nå sluttet å fungere, og man ved derfor ikke hvor flokken nå befinner seg, sa Ronkainen.

Flere radiomerkede ulver er blitt skutt i Finland, noen av dem på lovlig vis og andre ulovlig. Ifølge instituttet for vilt- og fiskeriforskning fins det nå tolv ulver igjen i det østlige Finland og en i Tammerfors-området i sørvest.

Finske viltmyndigheter vil gjerne ha en større ulvestamme. Men bøndene spesielt og befolkningen i landdistriktene generelt er skeptiske til dette, noe dyrevernere mener skyldes en grunnløs frykt for slike dyr.

(NTB)

ELGKU MED KALV i Trøndelag i høst. Elgkuer som har kalver med seg, er ekstra på vakt og kan angripe for å beskytte avkommet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media