Elgsnakk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets fraksjonsleder i kultur- og administrasjonskomiteen skriver her i avisa tirsdag at vi bør «konsentrere oss om å bruke de offentlige kronene som skal brukes til kultur, til å ivareta norsk kultur». Han vil ikke bruke offentlige midler til å «integrere innvandrernes kultur i vår». Han konstaterer at også vår kultur er blitt påvirket av andre, «men oftest kulturer som står nær vår egen».

Ja visst. Derfor vokser de akantusrankene som rosemalinga skildrer, ved Middelhavet. Derfor finner vi igjen flere av folketonene i gregorianske salmer - og derfor er den bøtta med bilde av en buddha-skikkelse som ble funnet i Osebergskipet, så visst ikke fra Toten. Den kulturforståelsen Knudsen og hans parti målbærer, burde få dem til å erstatte løven i riksvåpenet med en elg. Eller med en ostehøvel: Den er visstnok heilnorsk og et nasjonalt kulturuttrykk. Brukes den med iver, blir det ingenting igjen, slik Knudsen viser - verken av kultur eller nasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer