Elgtvillinger på fuglebrettet

Kari i Vestre Skogbygd fikk uanmeldte frokostgjester. Og de slo seg til ro utenfor kjøkkenvinduet.

 ELG TIL FROKOST: : De to tvillingkalvene dukket opp til frokost ved fuglebrettet i Vestre Skogbygd. Foto: Kari Kristiansen.
ELG TIL FROKOST: : De to tvillingkalvene dukket opp til frokost ved fuglebrettet i Vestre Skogbygd. Foto: Kari Kristiansen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kari Kristiansen bor midt i naturen og har rådyr, rev og all skogens småfugler som daglige venner.

Men elg på fuglebrettet, og attpåtil to av dem i soloppgang til søndags frokost - det er ikke dagligdags selv i Vestre Skogbygd i Løtens dype skoger.

- Først hørte jeg det tuslet i hagen om natta, og da så jeg en liten kalv der ute. Og da jeg kom ned til frokostbordet, sto det jamen to rødbrune småkalver og snuste på fuglebrettet.

- Jeg tok bildet fra vinduet. Det var ikke mer enn fem meter unna, sier Kari Kristiansen til Dagbladet.

Flere timer De holdt seg i hagen flere timer og myste over gjerdet de ikke greide å hoppe over med sine lange, vaklende bein.

- Der gikk mora og koste seg med ferskt lauv. Det så ut som hun var ekstra glad i rogn, sier den kyndige elgobservatøren.

- Og tvillingene tok maten til småfuglene ?

- De rotet både i havregryn, brødrester og solsikkefrø. Men jeg tror nok de var mest interessert i mors varme melk. Og etter noen timer fant de et hull i gjerdet og mammaen sin, sier elgvertinnen fra Hedmark.

Og seinere i uka har hun sett den ene av kalvene, men da på den andre siden av det skumle gjerdet.