Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eli (40) fant 700.000 på gata

- Jeg er rik, var min første tanke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 40 år gamle Eli Estrada i Los Angeles fant en hel sekk full av umerkede 20-dollarsedler en morgen på vei til jobb som gartner i Long Beach.

Pengene lå i en sekk midt i veien, og var buntet sammen i bunker på 20.000 dollar stykket. Til sammen lå det 140.000 dollar, eller 700.000 kroner, i sekken.

- Jeg er rik, var 40-åringens første tanke, opplyser han overfor The Los Angeles Times.

- Det er din første reaksjon. Men det er ikke ditt, du blir nervøs og føler at du har gjort noe galt - selv om du ikke har gjort det, sier han. Han forteller også at å ha så mye kontanter i hendene var surrealistisk.

Han bestemte seg derfor raskt for å levere pengene til politiet. Talskvinne for politiet i Long Beach, Dina Zapalski, har aldri tidligere hørt om at noen har levert inn så mye penger.

Pengene lå midt i veien etter at en bil fra pengetransportselskapet Brinks hadde mistet sekken. Selskapet ga Eli finnerlønn, men bare 2000 dollar.

- De burde gitt ham 10 prosent, mener gartnerens mor, Rosa Estrada. Hun forklarer også at Eli alltid har vært redd for å gjøre noe ulovlig.

- Han var veldig nervøs. Han sa at han ikke ville få sove hvis han ikke leverte inn pengene.

SEKKEN FULL AV SEDLER: Tjuedollarsedlene lå buntet i digre bunker, i en sekk midt i veien. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
SEKKEN FULL AV SEDLER: Tjuedollarsedlene lå buntet i digre bunker, i en sekk midt i veien. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media