Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eli er forundret over at Frp ikke bruker Carl i valgkampen

Eli Hagen får daglig henvendelser om hvorfor ikke ektemannen er med i valgkampen som stemmesanker for Frp.

ETTERLYSER CARL: Eli Hagen får mange telefoner fra velgere som etterlyser ektemannen. Foto: Jacques Hvistendahl
ETTERLYSER CARL: Eli Hagen får mange telefoner fra velgere som etterlyser ektemannen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): — Jeg må jo si jeg er litt forundret over at ikke partiet bruker Carl. Mange spør seg om det. Jeg får også stadig spørsmål fra folk, sier Eli Hagen til Dagbladet.

Hodet i behold
— De som etterlyser ham lurer fælt på hvor han er blitt av. Folk ringer og spør om Carl er sjuk eller dau. Sånn litt på fleip, selvsagt. Men jeg skjønner at spørsmålene kommer. Det er jo sant at partiet ikke bruker Carl. Men han har fortsatt talegavene og hodet i behold, sier Eli.

Etter at de siste meningsmålingene viser dårligere tall for Fremskrittspartiet har Dagbladet fått mange henvendelser fra lesere som stusser på at den påtenkte eldreministeren i regjeringen Jensen er så usynlig i valgkampen.

Kjørte egen bil
Carl I. Hagen fortalte i Dagbladet i går at han savner det politiske rampelyset. Han har ikke deltatt i noen av de mediesendte politiske debattene, for første gang på flere tiår.

—Jeg synes det er fælt å være tilskuer og kjenner at det kribler i blodet. Jeg sitter og roper i stua under TV-debattene: «Svar sånn og sånn!». Det koker og bobler i meg når Jens Stoltenberg holder på og innbiller velgerne at vi lever i et fattig land. Jeg brenner inne med mange gode replikker, sa Frp's partibygger.

I går kjørte han egen bil til Ringerike for å delta i et debattmøte på Sundvollen i regi av Pensjonistforbundet og for å besøke et dagsenter for eldre i Heradsbygd.

Opp til Siv
Kona Eli, som i alle år har bidratt sterkt til å profilere Fremskrittspartiet, understreker at det nå er Siv Jensen som bestemmer hvilken rolle Carl skal ha.

—Jeg vil ikke inn i noen diskusjon om hvorfor partiet ikke benytter Carl mer. Det er det opp til partiledelsen å avgjøre. Men Carl er jo en stor ressurs. Han har jo klart å sanke velgere tidligere. Og det er fortsatt ikke noe galt med kjeften hans, sier Eli Hagen og ler.

Hofteopereres etter valget
21. september skal han under kniven på Ullevål. Tidspunktet er ikke tilfeldig.

— Jeg ville ha valget overstått. Nå ser jeg fram til å få operasjonen overstått, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Frp-gründeren har slitt med den vonde hofta i et par år. Siden juni er han blitt stadig verre.

KJEFTEN I ORDEN: — Carl har jo klart å sanke velgere tidligere og det er fortsatt ikke noe galt med kjeften hans, sier Eli Hagen, som får mange telefoner fra velgere som etterlyser ektemannen. Her er Carl I. Hagen på besøk Heradsbygd dagsenter ved Hønefoss. Foto: Hans Arne Vedlog
KJEFTEN I ORDEN: — Carl har jo klart å sanke velgere tidligere og det er fortsatt ikke noe galt med kjeften hans, sier Eli Hagen, som får mange telefoner fra velgere som etterlyser ektemannen. Her er Carl I. Hagen på besøk Heradsbygd dagsenter ved Hønefoss. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

— Jeg er kommet i reparasjonsalderen, det er bare å innse det. Smertene er der hele tida, men det er særlig fælt om natta. Det er som å ha tannverk i beinet, forteller Hagen.

Ektefelle Eli mener at inngrepet kunne vært gjort tidligere.

— Carl kunne sikkert fått operasjon før. Men han er sta. Nå er det på tide. Smertene fratar både ham og meg nattesøvnen. Han sover bare to timer av gangen, sier Eli.

Forstår Carl I.
— Jeg visste det kom til å bli vanskelig for ham etter mange tiår i rampelyset å skulle trekke seg tilbake. Det er noe med sirkushesten som kjenner lukten av sagmugg og som vil tilbake i manesjen, sier Jensen til Dagbladet.

Hun forteller at Hagen er en veldig viktig støttespiller og sparringpartner for henne og at de har snakket sammen om dette i flere år.

— Det er fortsatt mye krutt igjen i Carl, og han er en kjemperessurs. Det står ikke på meg. Jeg vil gjerne se mer til ham i valgkampen, sier Jensen.

Hun forstår at mange, både fylkesledere i partiet og velgere, gjerne vil se mer til Hagen.

— Men det er ikke alltid vi som bestemmer hvem som skal få komme i debatter, og det er helt naturlig at jeg deltar i partilederdebatter eller at andre som stiller til valg på Stortinget er mye framme, sier Jensen.

Samtidig vil hun gjerne sende en utfordring til TV-kanalene.

— Jeg skulle gjerne sett en skikkelig debatt mellom Hagen og Bjarne Håkon Hanssen om eldreomsorg på TV 2 eller NRK, sier Jensen og legger inn et lite stikk:

— Kanskje Dagbladet også skulle bruke litt spalteplass på å la Hagen få snakke om eldreomsorg i stedet for å bruke så mye plass på en ikke-sak som dette.

FORSTÅR CARL: — Jeg visste det kom til å bli vanskelig for ham etter mange tiår i rampelyset å skulle trekke seg tilbake, sier Frp-leder Siv Jensen.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
FORSTÅR CARL: — Jeg visste det kom til å bli vanskelig for ham etter mange tiår i rampelyset å skulle trekke seg tilbake, sier Frp-leder Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media