Eli Hagen reagerer på Siv Jensen-hyllest

Har jeg gått glipp av noe her? spør Eli Hagen etter at Siv Jensen ble takket som partileder.

REAGERER: Eli Hagen reagerer på at Siv Jensen hylles for sin tid som partileder. Siv Jensen ønsker ikke å kommentere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
REAGERER: Eli Hagen reagerer på at Siv Jensen hylles for sin tid som partileder. Siv Jensen ønsker ikke å kommentere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siv Jensen gikk i går av som leder for Fremskrittspartiet etter 15 år i sjefstolen.

Det manglet heller ikke på gode ord og takknemlighet fra partiet hun meldte seg inn i som 18-åring.

Nyvalgt partileder Sylvi Listhaug startet i dag også talen sin til landsmøte med å takke Siv Jensen.

- Som jeg sa i går er det en vemodig stund. For vi har takket av vår kjære Siv, som har vært partileder i 15 år. Gjennom tykt og tynt har Siv stått på og bygd opp dette partiet, sa Listhaug - og fortsatte:

- Vi er alle utrolig takknemlig for å ha hatt en så fantastisk partileder. Vi takket deg av i går, men: Nok en gang: Tusen takk for alt du har gjort for dette partiet, Siv.

Eli Hagen reagerer på Siv Jensen-hyllest

Facebook-utbrudd

Men det er ikke alle som er like imponert over innsatsen til Siv Jensen etter at hun tok over partiet i 2006, gjorde partiets beste valg i 2009 og gjorde Frp til et regjeringsparti i 2013.

Eli Hagen, kona til tidligere partileder Carl I. Hagen, skrev i går kveld følgende på Facebook (i versaler):

- Siv Jensen har gått av som partileder i dag! Ser hun blir hyllet av partimedlemmer for sin innsats for Frp! For å ha bragt partiet ned fra ca 30 prosent til ca 10 prosent! Har jeg gått glipp av noe her? spør Eli Hagen sine 847 Facebook-venner.

Innlegget er blant annet «likt» av Geir Ugland Jacobsen, fylkeslederen i Oslo Frp som Siv Jensen fikk ekskludert fra partiet i vinter.

Stortingsrepresentant Roy Steffensen svarer i tråden at «Det virker som du har gått glipp av en del ja».

Carl-comeback

Eli Hagen skriver følgende til Dagbladet i en tekstmelding på spørsmål om hun vil utdype det hun skriver på Facebook:

- Har ikke noe å tillegge! Har bare påpekt realiteten!

Carl I. Hagen står på førsteplass for Frp i Oppland i høstens stortingsvalg og kan dermed gjøre comeback i norsk politikk.

Han ønsker ikke å kommentere Eli Hagens Facebook-innlegg utover at «hun påpeker de faktiske forhold».

Siv: - Ikke behov for å kommentere

Siv Jensen er blitt hyllet av både politiske medspillere, motstandere og kommentatorer som en av Norges fremste politikere de siste 30 årene.

Hun tok Frp inn i regjering i 2013 og klarte å unngå regjeringsslitasje etter den første perioden og kunne fortsette i regjering etter 2017-valget.

I januar 2020 mente Jensen at Frp ikke lenger fikk nok ut av å sitte i regjering og tok partiet ut av Solberg-regjeringen.

Fremskrittspartiet har slitt med formen på meningsmålingene de siste årene og ligger nå på rundt 10 prosent på målingene, langt bak jubelmålingene på ca 30 prosent under Carl I. Hagen, som Eli Hagen viser til.

Siv Jensen følger i dag landsmøte digitalt hjemmefra som menig partimedlem. Hun kommenterer Eli Hagens Facebook-innlegg på følgende måte:

- Jeg gikk av som partileder i går. Jeg har ikke behov for å kommentere ulike enkeltsynspunkter som nå fremkommer på mitt 15- årige lederskap, utover at jeg selvsagt er svært glad for alle de positive meldingene jeg har mottatt både før og under dette landsmøtet, skriver Jensen i en tekstmelding.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer