Eli innrømmer at Carl får kjeft: - Han får holde på til velgerne kaster ham

Det blir nok ikke helt ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mazyar Keshvari viste humoristisk sans på Frp's valgvake tidligere i kveld da han spøkte med at han går av om partiet får en dårligere oppslutning enn 36,9 prosent på landsbasis.

Det får partiet selvsagt ikke. Spørsmålet er hvor lavt tallet blir ettersom forhåndsstemmene så langt indikerer at partiet går mot et relativt svakt valg.

En som har vært med på både gode og dårlige valg i mange år er partinestor og Frp's førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen.

Får stadig kjeft Veteranen ankom partiets valgvake på Grand Hotell hånd i hånd med kona Eli noen få minutter før klokka 21 i kveld.

Da innrømmet Hagen - overfor Dagbladet - at han stadig får kjeft av kona fordi han fortsatt holder på for fullt i politikken, selv om han er blitt 71 år.

- Jeg har fått kjeft av Eli, da, sier han

Eli Hagen humrer av ektemannens innrømmelse.

- Jeg synes han burde ha gitt seg nå, men han får holde på til velgerne kaster ham, sier hun og smiler.

Det er derimot lite sannsynlig, noe Carl I. Hagen vet godt selv.

- Jeg tror ikke de kaster meg. Partiet har bare tre akkumulerte (i Oslo), men vi får se hvordan det går, sier han.

Eli følger opp med:

- Det blir ingen pensjonisttilværelse helt ennå. Jeg er jo pensjonist, så jeg får kose meg sånn som jeg har gjort i alle år alene, sier hun til Dagbladet.

- Tøff valgkamp Ekteparet Hagen har vært på alle valgvaker siden 1973. Hagen håper 2015 blir like godt som stortingsvalget for to år siden.

- Jeg forventer at vi får et valgresultat, og så får vi se om det er noe bedre enn sist og da vil det være veldig bra. Om det er noe dårligere enn sist er det ikke bra, sier han.

- Hva håper du på her i Oslo?

- Jeg håper at vi beholder våre fire mandater i Oslo, og så drømmer vi om både fem og seks, men vi får se om drømmene slår til.

- Hvordan tror du kveldens valgvake blir?

- Dette blir hektisk og spent, og det blir en litt vanskelig stemning fordi det har vært en veldig tøff og valgkamp som har vært vanskelig fordi det har vært veldig mye følelser inne i bildet, og det er helt naturlig. Det spørs hvoran det går. Jeg tror at noe er i ferd med å snu, men vi vet ikke fordi Europa står overfor et enormt problem og store utfordringer.

Ser framover Tidligere i kveld skrev Hagen på sin Facebook-side at når han fyller 80 år og «landet har store problemer og utfordringer takket være en ikke bærekraftig innvandring» skal han si til seg selv at han har gjort det han kan for å stoppe det.

- Jeg er veldig glad for at Aftenposten på lederplass i dag sa at de forslagene som Per Sandberg og jeg har fremført de siste dagene er kanskje den eneste løsningen, sier han.

Hagen sier videre at han nå ser fram til å fortsette debatten i andre fora.

- Jeg er glad vi er ferdig med denne debatten i valgkampen, og så kan vi kanskje ta den videre på en litt mer stille måte.

VETERANER: Frp's Carl I. Hagen og kona Eli forteller at de har vært med på alle valgvaker siden 1973. Her på Grand Hotell i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VETERANER: Frp's Carl I. Hagen og kona Eli forteller at de har vært med på alle valgvaker siden 1973. Her på Grand Hotell i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer