Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eli Karis drinker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kiwi kiss

Min konkurransedrink, knall grønn!

4 cl Abolut

Sitronsitronjuice

kiwi sirup

ei limeskive på kanten

isbiter.

Drinken skal bygges i glasset.

Direktør

Komponert av Siggen, min gamle sjef på Banco Rotto. 

2 cl vodka
2 cl bananlikør
sitronsaft
grenadin
isbiter

Miks alt på knust is, bortsett fra grenadinen, som helles forsiktig over drinken som «sunriseeffekt.» Pynt med ei appelsinskive. Frisk og lett etter et godt måltid pinne-kjøtt!

Storm 
En hyllest til høststormene!
2 cl ferskenlikør
2 cl vodka
en dæsj blå likør
sitronbrus
ei lita blå drueklase
ei sitronskive på kanten
isbiter

Bygg drinken i glasset.

Aperitiff til meksikansk mat:

Margaritas

Min favoritt å lage hjemme når jeg har fest. Pass på at du har nok isbiter tilgjengelig! 
2 cl tequila

2 cl Couintreau

sitronsaft

frukt, bær eller grønnsaker som du liker

isbiter

Hiv alt i en blender og tell: «Mississippi en, Mississippio to, Mississippi tre». Hell så den herlige væsken i et margaritaglass som du på forhånd har laget rind på. En «rind» er sukker eller saltrand på glasset som du lager ved å ta litt fruktsaft eller sirup på glasskanten for så å rulle kanten i et fat med sukker eller salt. Margaritas kan fint lages opp i store kvantum og servere gjestene fra ei mugge med flytende limeskiver i. Jeg drikker gjerne en mugge til maten!

Aperitiff til fisk:

White Lady 

Til hvit fisk ville jeg smelt sammen en White Lady, en klassisk aperitiff.

En del cointreau

En del lime juice

En del gin

Et rødt kirsebær

Ristes i tre sekunder, hell over i et cocktailglass med et rødt bær på bunnen.

Aperitiff til rødt kjøtt:

Manhattan 

Denne er dyp rød og litt bitter, fin til biffmiddag.

3 cl rye whisky

1 cl rød Martini

2-3 dråper Angostura

Rør rundt, hell over i et coctailglass med et rødt cocktailbær

Aperitiff til kylling:

Dry Martini 

Jeg synes kylling og Dry Martini passer sammen, jeg liker klassiske drinker, men det finnes like mange smaker som det er mennesker på jorda. 

Finn et rørebeger, ta litt is oppi, deretter fire deler gin, helst Beefeater, en liten dråpe Varmut Nolly Prat. Rør rundt med skei, hell væsken oppi et coctailglass, sil av isen. Plassér en god, grønn og feit oliven uten fyl nederst i glasset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media