Eli stoppet Hedstrøm

Eli Hagen la ned forbud mot at Øystein Hedstrøm skulle få rettferdiggjøre seg gjennom et avisintervju etter det famøse møtet på Godlia i 1995. Et råd ektemann Carl I. Hagen siden har takket henne dypt for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene kommer fram i boka om Fremskrittspartiets 25-årige historie, skrevet av Jan Martin Iversen. Eli Hagen bekrefter historien overfor Dagbladet.

- Jeg sa beint nei da Carl fortalte om intervjuavtalen som var inngått. Carl tenkte seg om. Så kom han tilbake og ga meg rett, forteller Eli Hagen.

Ubeskjedent

Resultatet ble at Øystein Hedstrøm fikk taleforbud til etter valget, der Frp gjorde alle spådommer til skamme. Aksjon munnkurv hadde lyktes. Da urnene var tømt og stemmesedlene opptelt, slakket også Eli grepet om Hedstrøms nakke. I boka heter det:

«Lettet lot han seg intervjue etter valget, og tok ubeskjedent på seg en del av æren for resultatet, men innrømmet at han skulle gått da han så hvem som var tilstede på det etterhvert så beryktede Godlia-møtet.»

Krisepsykiater

Forfatter Jan Martin Iversen har saumfart Frp's arkiver og snakket med alle sentrale personer under arbeidet med historien til landets nest største parti. Han tilskriver Eli Hagen en betydelig rolle som sekretær, rådgiver og krisepsykiater for sin ektemann og Frp-eier.

Under mediestormen om president Clintons kvinner i høst uttalte Carl I. Hagen til Dagbladet med et smil at det bød på åpenbare fordeler for ham selv å stå i med sin sekretær.

I Frp-boka skriver Jan Martin Iversen at Carl I. Hagen neppe hadde vært aktiv politiker i dag uten Elis oppofrende støtte på 1990-tallet:
«I tunge stunder var det Eli som holdt motet oppe, og som ga krisepsykiatri når det trengtes. Først og fremst er det henne han kan stole på, og søke trøst hos, når motgangen melder seg. Og det gjør det som kjent ofte for en rikspolitiker.»