Eli tok trappa - med bil

Etter å ha gitt Carl Ivar et avskjedskyss på Slottsplassen tok Eli Hagen snarveien ned slottstrappa i familiens VW Passat. Hun landet i et gnistregn og tok raskeste veien hjem til Bestum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slottet vurderer tiltak ved trappa

Et samlet pressekorps satte måpende kursen for trappa, først og fremst for å sjekke om noen hadde kommet til skade.

Like før opptrinnet hadde flere stortingsrepresentanter kommet opp trappa i finstasen på vei til middag hos kongen. Til alt hell var trappa tom da Eli satte utfor med bilen. Det eneste som røpet hva som hadde skjedd, var sporene etter dekkene i trappetrinnene, og en del av grillen som ble liggende igjen på grusen.

Ifølge veitrafikkloven er det bare snakk om en mulig liten trafikkforseelse; det var mørkt på plassen, og man ser ikke trappa før man er tett innpå den.

Rett hjem

Eli Hagen stoppet ikke bilen, men satte kursen hjem til Bestum.

Like etter var et presseoppbud på plass. Dagbladet plukket opp delen av bilens grill og kjørte hjem til Eli for å levere den. Ingen åpnet døra hjemme hos Hagen da vi ringte på.

Litt seinere dukket politiet opp. De ringte på døra uten å få svar.

Vi er her bare for å sjekke hva som har skjedd. Vi har sett innslaget på TV2-nyhetene. Dette handler bare om en mulig forseelse ifølge veitrafikkloven, sier operativ leder Geir Kristiansen, som understreker at politiet ikke mistenker Eli Hagen for noe som helst ut over forseelsen.

Rasende ektemann

Ikke lenge etter at politiet reiste, kommer Carl I. Hagen gående nedover Bestumveien, i kjole og hvitt. Han er rasende, og freser ut følgende kommentar til pressen:

- Jeg ser terroristene er her! Før han låser seg inn i huset.

Da Dagbladet skulle reise fra Bestum, kom han gående mot bilen.

Meget sint sier han:

- Kom igjen! Fyr løs!

- Når fikk du høre historien?

- Den fikk jeg høre av kolleger under middagen på Slottet. Det er lett å kjøre galt der oppe. Flere har gjort det før. Biskoper og ambassadører. Men siden Eli Hagen er gift med meg, Carl I. Hagen, blir hun terrorisert på telefon og hjemmet vårt beleiret for en liten bagatell, sier han harmdirrende.

Trakk ut telefonen

- Var hun klar over at politiet var utenfor huset og gjorde gjentatte forsøk på å komme i kontakt?

- Hun sluttet å ta telefonen, fordi journalistene terroriserte henne!

- Derfor kom jeg ikke i kontakt med henne da jeg ringte fra Slottet, freser Hagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer