Elian har forlatt USA

Cubanske Elian Gonzalez forlot USA sammen med faren sin i kveld, etter at amerikansk Høyesterett avslo de amerikanske slektningenes krav om å nekte gutten å reise tilbake til Cuba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke beskrive hvor lykkelig jeg er, sa Elian Gonzalez' far, Juan Miguel, til pressen før han og sønnen gikk ombord i flyet som skulle transportere dem hjem til Cuba.

Elian Gonzalez fikk hele verdens søkelys rettet mot seg da han kom til USA etter et dramatisk forlis der moren hans omkom. Guttens cubanske slektninger har hevdet at gutten bør bli boende i Miami med dem, mens Elians far har ønsket å ta gutten med hjem til Cuba.

I dag talte amerikansk Høyesterett, etter at rettsapparatet ga slektningene i USA alle ankemuligheter. Den siste anken ble avvist i kveld, og flyet med Elian Gonzalez og hans far Juan Miguel lettet fra Washington litt etter klokka 2200 i kveld norsk tid.

Blir hyllet når han kommer

Seks år gamle Elian vil bli hyllet som en helt når han kommer hjem til Cuba. Gutten har blitt et ikon, ikke bare for Fidel Castros politikk, men også på en ny epoke i samarbeidet mellom USA og Cuba. Likevel ønsker ikke Castro for stor oppmerksomhet rundt Elians tilbakekomst, og han har oppfordret til en rolig feiring.

Elian-saken ble advokat-mat på øverste plan, og kort tid etter ble saken et politisk tema.

Det hele endte i rettsapparatet, saken splittet folket og førte til opptøyer i Little Havana i Miami, der mange eksil-kubanere bor. Beskyldninger om sex- og voldsmisbruk av den lille gutten, en uverdig framtid i et fattig og diktatorisk land har haglet i retten og media. I tillegg har en debatt om egen frihet til å velge og amerikanske asylpolitikk blitt satt på dagsorden i USA.

En stund så det ut som om alle andres behov kom i skyggen av lille Elians egen interesse. Han ble en brikke i et spill de voksne spilte.

CUBANSK IKON: Seks år gamle Elian vil bli hyllet som en helt når han kommer hjem til Cuba.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 293048160


Varnish cache server