Elian-krigen fortsetter

Advokatkrigen om seks år gamle Elian raser videre. Striden står om hvordan Elian skal overlates til sin far, som nå kan reise fra Cuba til Miami når som helst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren Juan Miguel Gonzalez og hans aller nærmeste familie har fått visum til USA, men det er ikke bestemt når de kommer. Utenriksdepartementet bestemte i går at bare et begrenset antall får slippe inn i USA.

- Vi har ikke fått noen signaler fra Cuba om hvorvidt Elians far vil akseptere å kommme til USA eller ikke. Han har verken akspetert eller avvist visum til USA, sa utenriksminister Madeleine Albright i dag.

Elians slektninger i Miami vil trolig gjøre hva de kan for å hindre at Elians far får foreldreretten til 6-åringen. Enkelte slektninger bruker regelrett psykisk terror mot gutten, som etter hva de sier, nå er livredd for faren.

Amerikanske innvandringsmyndigheter arbeider nå intenst for å få Elians slektninger til å undertegne dokumentene som gir faren foreldreretten til gutten når domstolen har sagt sin kjennelse. Det er dette det kubanske samfunnet i Miami har problemer med, og det er på dette punkt dragkampen mellom advokatene fortsetter.

(NTB)