Elian-møte utsatt

Pappa Juan Miguel Gonzalez får ikke møte sin seks år gamle sønn Elian i dag. Planen var at gjenforeningen skulle finne sted i Washington i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Elian ønsker ikke å reise til Washington. Dermed reiser ingen fra Miami-familien, forklarte Elians grandonkel, Lazaro Gonzalez, til en folkemengde utenfor familiens hus i Miami tidlig i dag norsk tid.

Det melder CNN i dag.

I følge grandonkelen nekter Elian å møte faren, og den lille gutten skal ha revet i filler et bilde av faren som han fant i en avis.

Dermed må Elians pappa fortsatt vente på å få treffe sin sønn som overlevde forliset utenfor Florida da hans mor og stefar omkom på flukt fra Cuba til USA.

Avlysningen av møtet mellom Elian og pappa kom noen timer etter at den eksil-cubanske gruppen i Miami kunngjorde at Elian ville bli tatt med til Washington i ettermiddag, norsk tid.

- Etter fire og en halv måned vil det private møtet finne sted i morgen. Familien og justisdepartementet er enige om detaljene, og møtet vil finne sted på nøytral grunn, sa Jorge Mas Santos, talsmann for den eksil-cubanske gruppen før avlysningen.

Elians pappa har øyensynlig full støtte fra det amerikanske folk i kampen om å få med seg sønnen hjem til Cuba, mens Elians slektninger og den eksil-cubanske foreningen mener at seksåringen må få bli i USA.

VIL IKKE: Elian vil i følge slektningene ikke reise til Washingtom for å møte pappa.