Elian tilbake i Havana

Elian Gonzalez og hans familie landet i går kveld i Havana etter en tre timers flytur fra Washington.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det chartrede jetflyet landet på José Mart]-flyplassen klokka 19.45 lokal tid, 01.45 i natt norsk tid, der guttens fire besteforeldre, hundrevis av begeistrede flaggviftende skolebarn og presidenten i nasjonalforsamlingen, Ricardo Alarcsn, ventet for å ønske ham velkommen hjem.

- Den lille fraværende prinsen kommer tilbake til sitt fedreland, sa TV-kommentatoren Rafael Serrano på statlig fjernsyn fra flyplassen.

Fidel Castro var ikke på flyplassen i tråd med et løfte om en dempet mottakelse for Elian, kort før solnedgang onsdag kveld.

Etter flere minutter med tårer, klemming og gjensynsglede ble familien kjørt bort i en hvit Lada til et spesialinnredet hus ved stranda i den velstående bydelen Miramar i Havana, der Elian skal få venne seg til livet på Cuba igjen. Om noen uker skal han flytte tilbake til hjembyen Cardenas, ti kilometer fra turistbyen Varadero, der faren jobber i turistindustrien.

For å unngå sterke følelsesmessige belastninger for Elian var det ingen demonstrasjoner eller markeringer i Havanas gater for å ønske ham velkommen hjem.

(NTB)