Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Elias (7) gikk sjelden hjem fra skolen uten å gi fra seg en klem

Lokalsamfunnet sørger over tapet av andreklassingen Elias Martinius Jensen (7), som døde etter å ha fått et håndballmål i hodet i Nannestadhallen.

LYS FOR ELIAS: Elias Martinius Jensen (7) døde etter å fått et håndballmål i hodet i Nannestadhallen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LYS FOR ELIAS: Elias Martinius Jensen (7) døde etter å fått et håndballmål i hodet i Nannestadhallen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Når en gutt mister livet etter en fotballtrening. Som sjuåring. Hvordan går du videre?

Rektor på Preståsen skole i Nannestad har nær kontakt med familien til Elias (7) og forteller om hvordan bygda den siste uka har gått sammen i sorgen.

- Det har vært mange tunge dager, vi må si det. Vi føler en veldig stor sorg. Det er noe veldig dramatisk i måten det skjedde på, samtidig som vi føler på den totale meningsløsheten i at et barn dør, sier rektor Helge Enger til Dagbladet.

Samlet seg i fakkeltog Tirsdag samlet så mye som 1000 mennesker seg i et fakkeltog til minne om Elias. Der gikk ordføreren og kommunen ved siden av skolen, idrettsledelsen, elever og foreldre.

- Det var et flott syn, det toget. Vi så jo det enorme engasjementet i bygda, som var en gedigen støttemarkering til familien, samtidig som at alle andre fikk være med og bearbeide sin sorg. Familien har satt veldig stor pris på støtten de har fått i ettertid og særlig i det fakkeltoget, sier Enger til Dagbladet.

- Han var en lykkelig gutt Onsdag i forrige uke løp Elias rundt på fotballbanen i Nannestadhallen da han fikk et håndballmål i hodet. Fredag formiddag sovnet han inn. Både soknepresten, skolen og idrettsledelsen understreker hvor stort samholdet i bygda har vært den siste uka.

TUNGE DAGER: Her rektor Helge Enger ved Preståsen skole, der sju år gamle Elias var elev. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TUNGE DAGER: Her rektor Helge Enger ved Preståsen skole, der sju år gamle Elias var elev. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Jeg sa noen ord for å beskrive Elias under fakkeltoget, med utsagn fra medelever og lærere. Elevene sa at det alltid var hyggelig å være sammen med Elias. At det var godt å sitte ved siden av ham i klasserommet.

- For oss voksne som ble kjent med ham, så var han en positiv og aktiv liten gutt, som var blid og fornøyd. Han smilte og var et lykkelig barn. Det er ikke noe vi pynter på i ettertid; Han var det. Han var veldig glad i nærhet, og jeg tror han sjelden gikk fra skolen uten å gi fra seg en klem, sier Enger til Dagbladet.

Begravelsen er neste torsdag i Nannestad kirke. Det var mange til stede i hallen den dagen ulykken skjedde. I tillegg er elever, foreldre, naboer og andre i idrettsklubben berørt.

- Familien sier at alle som føler for å delta i begravelsen, er velkomne, sier Enger.

Om idrettsgleden Rektoren forteller at Elias (7) er den tredje eleven som barneskolen har mistet siden 2009. Da elevene kom på skolen forrige torsdag, var Elias (7) fortsatt i live. Men han sovnet inn i løpet av dagen.

TIL MINNE:  Kvelden Elias døde hadde flere tent lys utenfor Nannestad idrettshall. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
TIL MINNE: Kvelden Elias døde hadde flere tent lys utenfor Nannestad idrettshall. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Det var selvsagt mye gråt og tårer da vi ga elevene beskjeden. Men vi var mange voksne rundt dem. Vi sørget for at alle fikk med seg et brev hjem som beskrev det som hadde skjedd, og at ingen barn ble sendt hjem fra skolen til tomt hus. Nære klassevenner av Elias ble holdt igjen på skolen til de ble henta av voksne, sier Enger til Dagbladet.

Idrettsleder Kjell-Erik Dahl fortalte i forrige uke at han håpet idrettsgleden kunne dra dem gjennom sorgen. Derfor har hallen vært åpen for treninger den siste uka, så foreldre og unger har et sted å komme til.

- Vi har hatt en prat med alle lagene den siste uka, også har vi gjort det vi kan, som er å drive med idrett. Elias sitt lag hadde sin første trening i går kveld og det var en kjempegod opplevelse. Gutta tar det veldig fint, sier Dahl til Dagbladet i kveld.

Støtte fra hele landet Fotballforbundet var med og gikk i fakkeltog for Elias på tirsdag og har invitert laget til kampen mellom Norge og Sverige i sommer.

- De har vært en god støtte for oss. Jeg har også fått støtteerklæringer fra idrettslag over hele landet. Det viser at når ting skjer, så samler også vi i Idretts-Norge oss, sier Dahl til Dagbladet.

ÅPNET LIKE ETTER: Idrettsleder i Nannestad, Kjell-Erik Dahl forteller at klubben er dypt preget av ulykka. De åpnet hallen igjen samme kveld som ulykka, så folk kunne ha et sted å møtes. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
ÅPNET LIKE ETTER: Idrettsleder i Nannestad, Kjell-Erik Dahl forteller at klubben er dypt preget av ulykka. De åpnet hallen igjen samme kveld som ulykka, så folk kunne ha et sted å møtes. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

På samme måte som også Nannestad har slått ring om Elias' nærmeste.

- Familien viser en enestående omsorg overfor oss og er genuint opptatt av hvordan Elias sine medelever har det. Det bor jo 11 500 i hele kommunen, men her i sentrum er det 3500 mennesker. Så vi er nære hverandre, sier rektor Enger til Dagbladet.

ULYKKE MED HÅNDBALLMÅL:  Politiet undersøker foranledningen til ulykken hvor sjuåringen fikk håndballmålet i hodet. Her er det tent lys utenfor hallen torsdag kveld i forrige uke. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
ULYKKE MED HÅNDBALLMÅL: Politiet undersøker foranledningen til ulykken hvor sjuåringen fikk håndballmålet i hodet. Her er det tent lys utenfor hallen torsdag kveld i forrige uke. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer