Elin (37) fortsatt syk etter fire måneder

Svenske Elin Englund (37) ble så syk av coronaviruset at hun trodde hun skulle dø. Fire måneder seinere er hun fortsatt ikke frisk.

SVÆRT SYK: Elin Englund testet negativt for coronaviruset, men har fått covid-19-diagnosen av legen sin i ettertid. Fire måneder etter at hun først ble dårlig, er 37-åringen fortsatt ikke frisk. Foto: Privat
SVÆRT SYK: Elin Englund testet negativt for coronaviruset, men har fått covid-19-diagnosen av legen sin i ettertid. Fire måneder etter at hun først ble dårlig, er 37-åringen fortsatt ikke frisk. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til Expressen forteller fembarnsmoren at hun sannsynligvis ble smittet med coronaviruset i april. Etter noen dager med vondt i magen fikk hun etter hvert også vondt i halsen. I starten av mai ble hun dårligere og dårligere, og fikk både hoste og feber.

- Orket ikke prate

Elin oppsøkte etter hvert lege, og fikk antibiotika for lungebetennelse. Hun ble også testet for coronaviruset, men testen var negativ. Covid-19-diagnosen har hun fått av legen sin i ettertid, forteller hun.

- Jeg ble dårligere og dårligere. Fikk vanskeligheter med å puste, orket ikke prate, orket ikke gå, fikk vondt i brystet.

Lista over plager ble lang, og en dag i mai ble det kritisk for 37-åringen.

- Jeg fikk voldsomt vondt i brystet. Mannen min trodde jeg hadde fått hjerteinfarkt, og ringte etter en ambulanse. Det kjentes ut som jeg ikke fikk puste, og jeg hadde veldig vondt på venstresiden av kroppen.

- Trodde jeg skulle dø

Etter ei natt på sykehuset ble hun sendt hjem.

- Da det var som verst, trodde jeg at jeg skulle dø. Det ble mange tanker rundt liv og død, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer