Elin refset Bygde-Norge

ØLEN (Dagbladet): Som konge og dronning på haugen kom kjendisparet Elin Tvedt og Espen Lind til Ølen - og ble bygdas 17.-maihelter. Elin Tvedt tok blant annet et oppgjør med baksnakking og misunnelse i sin første 17.-maitale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er nesten like nervøs som Elin, sa Espen Lind til Dagbladet før den bunadkledde kjæresten gikk på talerstolen.

Paret har cruiset rundt i en Ferrari i sunnhordlandsbygda før nasjonaldagen. Elin Tvedt har plassert Ølen på kartet, og sambygdingene tok varmt imot henne.

Jenta som ble kjendis av å melde TV2-været holdt en personlig tale og både refset og hyllet Bygde-Norge.

- Her må folk underholde seg sjøl, de må være kreative og sosiale. Jeg hadde vært kjemperedd om mine barn skulle vokse opp i Oslo, der elever går bevæpnet på skolen og må passes på av vakter med skuddsikre vekster, sa Elin Tvedt til en fullsatt sal.

- Mye baksnakking

- Kunne jeg ha gjort den samme jobben i Ølen som i Oslo, hadde jeg garantert fortsatt å bo her, fortalte hun. Alt var likevel ikke rosenrødt i de grisgrendte strøk, for Elin Tvedt hadde lite til overs for all baksnakkingen.

- Mye bunner i misunnelse. Det er heller ikke så lett å være annerledes på bygda. Her må dere lære av byen, formante hun forsamlingen.

Så priset hun Grunnloven, friheten og demokratiet.

- Vi kan fort bli utakknemlige og ta ting for gitt. Men vi er så heldige som kan nyte godt av disse viktige verdiene, sa Elin Tvedt, og kjæresten Espen Lind klappet lenge før nye horder av smårollinger ville ha kjendisenes skriblerier på krøllete notisark.

- Ho dreit seg i hvert fall ikke ut, var en kommentar vi overhørte etter talen.

- Ikke fordøm andre

Elin Tvedt snakket om at bygdefolk måtte unne hverandre suksess og ikke fordømme dem som skiller seg ut. Hun har sjøl lyktes, men ingen tolket hennes pekefinger dit hen at hun personlig føler seg støtt av folkedomstolen i Ølen.

- Jeg er veldig heldig som har vokst opp i Ølen. Her er til og med det å gå på butikken en sosial handling. Men vær åpne, aksepterer dem som er annerledes, sa hun med henvisning til en gruppe etiopiske flyktninger som i vinter kom til Ølen.

- De har andre vaner enn oss. Vi er ikke alle like, heldigvis, det er det som gjør verden så spennende, sa Elin Tvedt.

Sammen med Espen Lind har hun i et par dager ruslet gatelangs i hjembygda, helst med et haleheng av autografjegere rundt seg.

Noen ganger tok også Espen Lind av seg solbrillene og vekslet hyggelige ord med innbyggerne.

<B>POPULÆRE: </B>Elin Tvedt tok med seg kjæresten Espen Lind til hjembygda Ølen, og de ble tatt imot som helter. Alle under 20 år ville ha autografen.