Den nye pleiepengeordningen

Elins sønn trenger tilsyn 24 timer i døgnet. NAV mener hun må tilbake i jobb

- Pleiepengeordningen er rå, brutal, uverdig og grunnlovsstridig.

FÅR IKKE PLEIEPENGER: Elin har kjempet en lang kamp for å få lov til å pleie sønnen William på fulltid. Det får hun ikke, ettersom alvorlig langtidssyke barn faller utenfor den nye pleiepengeordningen, som ble innført for et år siden. Foto: John T. Pedersen
FÅR IKKE PLEIEPENGER: Elin har kjempet en lang kamp for å få lov til å pleie sønnen William på fulltid. Det får hun ikke, ettersom alvorlig langtidssyke barn faller utenfor den nye pleiepengeordningen, som ble innført for et år siden. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver dag siden sønnen William ble født for snart sju år siden, har mamma Elin Gunnarson våket over ham dag og natt, på grunn av hans sjeldne muskelsykdom.

William er klar i hodet, men mangler språk og kan ikke bevege seg. Han er avhengig av respirator for å puste, og trenger tilsyn av assistenter hvert minutt døgnet rundt.

Likevel mener NAV at Elin må tilbake i jobb. Hun forteller om en rotete og mangelfull saksbehandling, og hvordan hun som mor har måttet kjempe mot systemet hver eneste dag, for å få lov til å ta vare på barna sine.

- Det føles fryktelig urettferdig. Alt jeg vil er å ta vare på barna mine, og jeg er redd hver eneste dag for hva som skal skje. For at jeg ikke skal kunne gi barna mine en trygg og god oppvekst, sier hun til Dagbladet.

Hun er en av flere mødre til alvorlig langtidssyke barn som har startet en aksjonsgruppe for endring av pleiepengeordningen. De kjemper for at den skal ta hensyn til den virkeligheten disse foreldrene lever med.

Nektet pleiepenger

Tidligere har Elin mottatt full stønad, i form av enten pleiepenger eller fødselspermisjon. Etter at hun og mannen skilte lag for noen år siden, har hun vært så å si alene om forsørgeransvaret for de to barna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer