Eliot (35) mener han har funnet ut hvor journalisten James Foley ble henrettet

Har finkjemmet kart og sammenlignet bilder.

VILLE VEDDET PÅ DET: Eliot Higgins (t.v) saumfarer sosiale medier for å kartlegge krigen i Syria. Det er videoen av James Foleys (i oransj) henrettelse, som har fått ham til å saumfare nettet den siste uka. Nå mener han å ha sikre spor. Foto: Skype / IS / Billingcat / Eliot Haggins
VILLE VEDDET PÅ DET: Eliot Higgins (t.v) saumfarer sosiale medier for å kartlegge krigen i Syria. Det er videoen av James Foleys (i oransj) henrettelse, som har fått ham til å saumfare nettet den siste uka. Nå mener han å ha sikre spor. Foto: Skype / IS / Billingcat / Eliot Haggins Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra sofaen hjemme i Leicester i England, gransker Eliot Higgins (35) sosiale medier på jakt etter informasjon om krigen i Syria.

Nå mener gravejournalisten at han har funnet ut hvor IS-henrettelsen av journalisten James Foley (40) ble filmet.

- Jeg har kikket igjen og igjen på det jeg har funnet ut - og jeg blir bare sterkere i troen på at det er rett sted, sier han til Dagbladet.

- Færre muligheter For det blotte øyet ser det kanskje ut som det «bare» er tørr ørken i bakgrunnen av videoen, men det tok Higgins 20 timer med effektiv jobbing å finne ut hvor IS hadde tatt med Foley, som ble henrettet som «en beskjed til USA».

- Alt jeg visste, var at det var i Raqqa-området (IS' hovedkvarter, red.journ.). Det var store, åpne sletter - og bortsett fra noen få trær og det som kunne se ut som små veier, var det lite å jobbe ut ifra, sier han.

- Samtidig gjorde det at mulighetene for hvor det kunne være, ble færre.

Ved hjelp satellittbilder, kart, Google Maps og bilde-kart-tjenesten Panoramio, sammenlignet han bakgrunnene. Videoen ble filmet fra flere vinkler - hvilket har hjulpet Higgins i søket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer