Elisabeth (12) og moren måtte krangle seg ut av SOS Rasisme

10-årige Elisabeth registrert som medlem i 2008. Ingen kan svare på hvem som gjorde det.

MELDT INN AV UKJENTE: Elisabeth (12) begynte å få medlemsblad og kontingentkrav fra SOS Rasisme i 2008. Det ble ikke moren Synnøve Lunde så glad for. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
MELDT INN AV UKJENTE: Elisabeth (12) begynte å få medlemsblad og kontingentkrav fra SOS Rasisme i 2008. Det ble ikke moren Synnøve Lunde så glad for. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Etter at Dagbladet i går avslørte en intern KPMG-rapport som viste at totalt halvparten av de spurte i Trondheim, Haugesund og Molde ikke visste at de var registrerte som medlemmer i SOS Rasisme i 2008, har flere kontaktet avisa med egne historier.

Fikk kontingentkravBlant dem er moren til Elisabeth Lund (12) fra Skien. Synnøve Lund begynte å lure da datteren i en alder av 10 mottok flere adresserte medlemsaviser fra SOS Rasisme. Da kontingentkravet dumpet ned i postkassa tok hun kontakt med organisasjonens hovedkontor i Haugesund og ba om en forklaring.

- Mannen vi snakket med skyldte på Elisabeth og sa at hun hadde stoppet på gata og skrevet under på noe. Han selv kunne ikke svare på hvordan navnet hennes hadde havnet i medlemsregisteret deres, sier Synnøve Lund til Dagbladet.

I dag to år etter vet Elisabeth fremdeles ikke hva SOS Rasisme er, når Dagbladet spør.

Kunne ikke forklare- Vi bor på landet og Elisabeth går ikke rundt i byen alene. De kunne ikke finne kopi av verveskjemaet eller fortelle hvor, når, eller av hvem hun var vervet, så vi synes at det var rart, sier Lunde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer