Elisabeth (35) ble lam etter å ha fått vaksine mot svineinfluensa

Vaksinert mot svineinfluensa i 1976. Hun vil ikke vaksinere døtrene.

VIL IKKE VAKSINERE DØTRENE MOT SVINEINFLUENSA:  - Friske skal ikke behøve vaksinere seg mot influensa, mener Esliabeth Østeby, som selv ble syk av en vaksine som barn. Her med døtrene Amalie og Anniken hos mor Laila Østeby. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
VIL IKKE VAKSINERE DØTRENE MOT SVINEINFLUENSA: - Friske skal ikke behøve vaksinere seg mot influensa, mener Esliabeth Østeby, som selv ble syk av en vaksine som barn. Her med døtrene Amalie og Anniken hos mor Laila Østeby. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MYSEN/OSLO (Dagbladet): — Jeg stoler ikke på en vaksine som er framstilt over kort tid, og jeg tviler sterkt på at den er godt nok utprøvd, sier tobarnsmor Elisabeth Østeby.

Hun er på besøk hos moren Laila Østeby (56) i Mysen med døtrene Anniken (3) og Amalie (7).Som treåring ble Elisabeth høsten 1976 vaksinert for datidas svineinfluensa. I USA var det igangsatt massevaksinasjon.Også her i Norge ble en del vaksinert.

— Storesøsteren min skulle vaksineres fordi hun var sterkt plaget av astma. På legekontoret ble det bestemt at også jeg skulle vaksineres, sier Elisabeth.

Gikk fortDet gikk knappe to uker fra sprøytestikket til den lille jenta ble syk. Etter hvert kunne hun ikke stå på beina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer