JAKTET: Fotografenes jakt på nye bilder av Elisabeth Fritzl bidrar til at hun nå må selge sitt nye hjem i Østerrike.
JAKTET: Fotografenes jakt på nye bilder av Elisabeth Fritzl bidrar til at hun nå må selge sitt nye hjem i Østerrike.Vis mer

Elisabeth Fritzl jages fra sitt hjem

Hadde håpet på en ny start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Myndighetene i Østerrike har gang på gang bedt media om å la Elisabeth Fritzl være i fred, slik at hun starte et nytt liv med sine seks barn.

- Det ser ut som hun blir jaget hvor enn hun går. Dette er trist og skuffende, sier en kilde til Sky News.

Blir tvunget til å flytte
Lokale journalister sier til tv-kanalen at Elisabeth Fritzls nye hjem i Østerrike har vært kjent en stund, og tettstedet der hun nå er bosatt har den siste tiden vært oversvømmet av fotografer.

Det kan se ut som Elisabeth Fritzl blir tvunget til å selge sitt nye hjem og flytte på seg nok en gang.

Elisabeth Fritzl er godt beskyttet av innbyggerne i det østerrikske tettstedet som Timesonline referer til som Village X. De beskriver hjemmet hennes som et fort, og ingen av de som bor i tettstedet vil snakke med journalister.

Det skal ha vært Elisabeths eldre bror, Harald, som tipset søsteren sin om huset i landsbyen. Han skal nå være hennes nærmeste nabo, skriver Timesonline.

Psykologene til den 42 år gamle kvinnen har flere ganger uttalt at publisering av bilder tatt av Elisabeth og hennes barn vil bidra til en forverring av hennes tilstand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Josef Fritzl kan slippe ut om 15 år
Josef Fritzl, som i tillegg til drap og slaveri også ble dømt for voldtekt, incest, frihetsberøvelse og mishandling, skal etter hvert overføres til et fengsel med en spesialavdeling for fanger med «abnormal atferd» - en psykiatrisk behandlingsinstitusjon.

Det finnes en mikroskopisk teoretisk mulighet for at Fritzl kan slippe ut i samfunnet igjen, men det innebærer at han først blir skikket til terapi, og at han deretter viser betydelig fremgang som følge av terapi.

I gunstigste fall kan han være ute av fengselet om 15 år - når han er 89.

Bestefaren tvang kona til å adoptere
Guardian publiserte i dag et intervju med psykiateren som vurderte Josef Fritzls psykiske helse i forkant av rettsaken. Heidi Kastner har vært alene med «monsteret fra Amstetten» ved seks anledninger, og forteller om hvordan en slik mann tenker.

Kastner kan fortelle om en spesiell familiehistorie. Fritzls bestemor kunne ikke få barn og derfor var hennes mann ofte utro, og det mest spesielle ved denne historien er at bestefaren tvang sin kone til å gå med på og adoptere sine utenomekteskapelige barn.

Fritzls mor var en av disse barna som ble adoptert, og Kastner mener dette kaster lys over Josef Fritzls handlinger der han fikk sin egen kone til å adoptere tre av barna han fikk med sin datter Elisabeth.

- Fritzl gjentok sin familiehistorie, sier Kastner og forteller at Josef Fritzl selv ikke hadde tenkt over at han gjentok bestefarens handlinger.

Kunne gjort verre
Kastner forteller også at Fritzl etter hvert overbeviste seg selv at han og datteren hadde et forhold, og at han så på Elisabeth som sin kone, ikke datter.

- Han fortalte meg at for noen som er «skapt for voldtekt» så hadde han klart å kontrollere seg selv en lang stund. Han sa at han kunne ha gjort verre ting.

Onsdag sa Josef Fritzl seg skyldig i alle tiltalepunktene, inkludert uaktsomt drap på sønnen ha fikk med Elisabeth.

- Min datters videovitnemål, svarte Fritzl da juryen spurte hva som hadde fått ham til å innrømme alt. Han hadde først nektet skyld i uaktsomt drap.

DØMT: josef Fritzl forlater rettslokalene. (AP Photo/Helmut Fohringer, Pool)
DØMT: josef Fritzl forlater rettslokalene. (AP Photo/Helmut Fohringer, Pool) Vis mer