UTE AV SYKEHUSET: Elisabeth Fritzl og de seks barna hun fikk med faren ble skrevet ut fra sykehus i dag. Foto: All Over
UTE AV SYKEHUSET: Elisabeth Fritzl og de seks barna hun fikk med faren ble skrevet ut fra sykehus i dag. Foto: All OverVis mer

Elisabeth Fritzl ute fra sykehuset

Bor på hemmelig sted i Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Elizabeth Fritzl, som ble holdt i fangenskap av faren Josef Fritzl i 24 år, ble i dag skrevet ut fra sykehuset. Både hun og barna bor nå på hemmelig sted i Østerrike, skriver The Guardian.

Elisabeths advokat, Christph Herbst, sa tidligere i dag ifølge oe24 at hun og seks av de syv barna hun fikk med faren har blitt skrevet ut fra det psykiatriske sykehuset de har vært på siden april.

Skrev dagbok
I helgen ble det kjent at den 42 år gamle kvinnen skrev dagbok mens hun ble holdt fanget av faren. Denne vil bli brukt som bevis i rettsaken mot Josef Fritzl.

Hun skal ha skrevet dagboken for å holde orden på de store hendelsene i livet hun levde i fangenskap. Barnas fødsler og det ene barnet som døde er omtalt i dagboknotatene.

- Jeg kan bekrefte at vi har funnet notater skrevet av Elisaveth Fritzl, sa statsadvokat Gerhard Sedlacek om dagboken.

Elisabeth og barna ble lagt inn på sykehuset i april, da den grufulle historien ble kjent. Ingen ante noe om hva som foregikk i «skrekkens kjeller» før eldstedatteren Kerstin ble sendt til sykehus med en livstruende sykdom.

Fødte syv barn
Josef Fritzls datter fødte til sammen syv barn mens hun ble holdt fanget i kjelleren i Amstetten. Tre av dem ble fostret opp av Fritzl og hans kone. Et barn døde like etter fødselen. De tre siste bodde i kjelleren sammen med moren og hadde aldri sett dagslys da de ble funnet.

Elisabeth Fritzl var bare 18 år da faren tok henne til fange i den spesialbygde kjelleren. Til Elisabeths mor sa han at datteren hadde stukket av med en sekt. Da han kom med de tre nyfødte barna de fostret opp forklarte han at datteren hadde bedt dem om å ta seg av barna.

Rettsaken mot Fritzl vil etter planen starte våren 2009.