- Elisabeth ga meg tommelen opp og smilte

Dette var det siste Cathrine Trønnes Lie (18) så av søsteren før hun ble drept.

BESTEVENNER OG SØSTRE: Elisabeth (16) til venstre og Cathrine (18) var ikke bare søstre, men også bestevenner. Foto: Privat
BESTEVENNER OG SØSTRE: Elisabeth (16) til venstre og Cathrine (18) var ikke bare søstre, men også bestevenner. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cathrine Trønnes Lie (18) fra Halden mistet søsteren Elisabeth Trønnes Lie (16) på Utøya. Selv ble hun skutt i armen og magen.

I dag fortalte hun sin sterke historie fra vitnebenken i Oslo tingrett.

- Siste gang jeg så Elisabeth sto hun i vinduet på storsalen i kafébygget etter informasjonsmøtet om bomben i Oslo. Jeg syntes hun så litt lei seg ut så jeg viste henne tommelen opp-tegnet for å spørre om hun hadde det bra. Da viste hun tommelen opp og smilte, sa 18-åringen.

Etter dette gikk hun tilbake til teltleiren og inn i et telt sammen med noen venner. Hun forteller at de ble oppmerksomme på lyden av skudd og løp mot midten av teltplassen der en gjeng ungdommer hadde samlet seg.

- Så snur jeg meg mot kafebygget, og ser gjerningsmannen sikte mot en person. Så snudde han seg mot oss, og siktet. Så begynte han å skyte, fortalte hun i retten.

Løp i sikksakk Cathrine forteller at de løp i sikksakk mellom teltene mot skogen. Hun hadde fortsatt ikke forstått alvoret.

- Jeg så to jenter som klatret utenfor gjerdet ved Kjærlighetsstien. Da tenkte jeg at hvis dette er en øvelse som AUF har funnet på så melder jeg meg gladelig ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer