Arbeidsavklaringspenger:

Elisabeth jobbet i Nav. Nå kjemper hun mot innstrammingen

Aksjonist Elisabeth Thoresen har sendt bekymringsmeldinger på vegne av fortvilte Nav-brukere. Hun mener folk i Norge må våkne.

AKSJONIST: Elisabeth Thoresen har både vært Nav-ansatt og mottaker av arbeidsavklaringspenger. Nå kjemper hun kampen for syke mennesker som er rammet av innstrammingen av Nav-regelverket. Foto: Lars Eivind Bones
AKSJONIST: Elisabeth Thoresen har både vært Nav-ansatt og mottaker av arbeidsavklaringspenger. Nå kjemper hun kampen for syke mennesker som er rammet av innstrammingen av Nav-regelverket. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

- Denne saken ligger i hjertet mitt. Det som skjer er forferdelig. Det ligger i bakhodet hele tida, sier Elisabeth Thoresen.

26. mars deltok Thoresen i Debatten på NRK i møte med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). I begynnelsen av april deltok Thoresen i høring om arbeidsavklaringspenger i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Hennes mål er å få reversert innstrammingen i Nav-regelverket, som ble iverksatt 1. januar 2018.

Selv lever Thoresen på uføretrygd. Livet består ellers av rolige dager og lufteturer med hunden Sølvi. Den tida hun orker bruker hun til å kjempe saken for alle Nav-brukerne som nå sliter etter å ha mistet AAP-stønaden.

Det nye regelverket betyr et kortere løp på Arbeidsavklaringspenger (AAP) - fra fire til tre år. I tillegg er vilkårene for å få utvidet perioden innskrenket. Ifølge Nav har regelendringen ført til en klar økning i personer som nå mottar sosialhjelp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.