- Elisabeth skal ha falt for sin egen livvakt

Elisabeth Fritzl (44) har funnet kjærligheten. Seksbarnmoren skal ha blitt samboer med sin egen livvakt.

RESTEN AV LIVET PÅ PSYKIATRISK: I mars i år ble Josef Fritzl dømt til et livsvarig opphold i et psykiatrisk fengsel. Han ble dømt for blant annet drap, vold, slaveri og mer enn 3000 voldtekter. Foto: SCANPIX
RESTEN AV LIVET PÅ PSYKIATRISK: I mars i år ble Josef Fritzl dømt til et livsvarig opphold i et psykiatrisk fengsel. Han ble dømt for blant annet drap, vold, slaveri og mer enn 3000 voldtekter. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
BERLIN (Dagbladet.no): Etter at avisa Österreich fredag avslørte hvor i Østerrike Elisabeth Fritzl har kjøpt et nytt hjem til seg selv og barna, er den samme avisa nå på gata med nyheten om at det har dukket opp en mann i livet hennes.

Romansen skal ha startet ganske kort tid etter at Josef Fritzl den 26. april i fjor ble avslørt og varetektsfengslet. Nå er han dømt til livsvarig fengsel.

Ofrene hans ble de første månedene tatt hånd på den psykiatriske klinikken i Mauer utenfor Amstetten. Da østerrikske og utenlandske paparazzi begynte å snike rundt institusjonens murer for å sikre seg hemmelige opptak av ofrenes første møte med sola og den friske lufta.

Falt for livvakt
Til tross for at det under familiens opphold på den psykiatriske klinikken slapp ut mange private og intime detaljer fra privatlivet hennes, greide Elisabeth Fritzl å holde den viktigste hemmeligheten for seg selv — og det helt til nå.

Hun skal ha forelsket seg hodestups i den ene av livvaktene fra «A.S.T. Security». Vedkommende identifiseres som Thomas W. Mannen skal være «flere år» yngre enn henne.

Kolleger av Thomas W. sier til Österreich at de tidlig oppdaget hva som var i ferd med å skje. Når hun og familien skulle foreta en av sine topp hemmelige utflukter — for eksempel det første besøket på McDonalds — var det alltid ham hun ba om å få med seg.

— Alle kunne se at det var noe på gang der, bemerker en av Thomas W.?s kolleger.

Narret alle
Spesielt britiske snikfotografer var aggressive. Folkene fra et lokalt vaktselskap som ble satt til å sikre området mot denne typen inntrengere, måtte hver dag plukke epletrærne reine for paparazzi og inspisere at ingen i løpet av natta hadde greid å snike seg over gjerdene og skjule seg inne på området hvor spesielt lille Felix på seks år tumlet rundt i naturen for første gang i sitt liv.

Ved en anledning greide en inntrenger å komme seg inn til huset hvor familiens midlertidige leilighet befant seg. Han klatret opp fasaden og nådde helt opp til en terrasse utenfor Elisabeth og Fritzl-barnas tilholdssted. Da ble fotografen oppdaget av en vakt, som ble slått ned før vedkommende flyktet.

Kjøpte hus
Vaktselskapet «A.S.T. Security» sto for vaktholdet den gangen. I fjor høst kunne dette 24-timer-i-døgnet-oppdraget — som den østerrikske staten betalte en stor sum penger for — avsluttes.

Da hadde Elisabeth mottatt etterbetaling av om lag 700 000 kroner i barnetrygd for de tre barna som vokste opp hos henne i kjelleren, men som aldri ble registrert hos myndighetene. Samtidig mottok hun 200 000 kroner fra Natascha Kampusch, som selv hadde vært mangeårig sexslave hos en pervers mann som bortførte henne da hun var 10 år gammel.

Elisabeth Fritzl kunne derfor legge kjøpesummen kontant på bordet, da eiendommen som grenser til broren Harald Fritzls hus i småbyen Mitterkirchen im Machland ble lagt ut til salg.

Droppet psykiater
Umiddelbart etter at Elisabeth og livvakten skal ha blitt et par skal hun ha bestemt seg for å droppe de daglige timene hos psykiater.

I løpet av vinteren har hun tatt førerkort og skaffet seg egen bil, slik at hun nå kan reise rundt i landet som det passer. Elisabeth har nå bare 20 minutter inn til Linz, hvor moren hennes har slått seg ned.

Noe av det første Elisabeth gjorde da hun fikk tilbake friheten, skal ha vært en omfattende runde hos tannlege.
Hun skal også ha vært hos frisør — som skal ha gjort en blond og vakker kvinne av den hvithårede kvinnen.

Thomas W. skal allerede ha flyttet inn hos Elisabeth, og de to skal ifølge avisa ha blitt observert gående hånd i hånd gjennom gatene i småbyen med bare 1970 innbyggere.

Naglet faren
Det slo ned som en bombe under rettssaken mot Josef Fritzl, at Elisabeth plutselig valgte å være til stede under det juridiske oppgjøret med plageånden sin. Hun satt en hel dag og studerte farens reaksjoner på tiltalebenken.

Før juryen skulle trekke seg tilbake for å svare på domstolens spørsmål omkring de ulike forbrytelsene Fritzl har begått, sendte Elisabeth en beskjed til medlemmene gjennom sin egen bistandsadvokat:

-Faren min har alltid vært en mester til å manipulere andre. Denne metoden forsøker han å bruke nå, slik at straffen skal bli lavere. Ikke tro på et ord av det han forteller, lød hennes appell — som ble hørt.

Fritzl hadde til det siste håpet at han skulle greie å få arrangert et møte med Elisabeth i varetektsfengsel, og at han kunne få overtalt henne til å trekke forklaringene om hva som skjedde i løpet av de 24 årene i kjelleren. Hun viste seg knallhard og nådeløs. Nå kjenner vi antakelig svaret på hvor hun hadde hentet krefter fra.

SKAL HA FUNNET KJÆRLIGHETEN: Seksbarnsmoren Elisabeth Fritzl skal ha funnet kjærligheten etter at hun slapp fri fra slavemarerittet i sin fars kjeller. Den nye samboeren skal være en som har fungert som familiens livvakt. Foto: BULLS PRESS
SKAL HA FUNNET KJÆRLIGHETEN: Seksbarnsmoren Elisabeth Fritzl skal ha funnet kjærligheten etter at hun slapp fri fra slavemarerittet i sin fars kjeller. Den nye samboeren skal være en som har fungert som familiens livvakt. Foto: BULLS PRESS Vis mer