Elise Løvoll (25) skulle egentlig kjørt over brua

Bare tilfeldigheter gjorde at norske Elise Løvoll ikke var et av dødsofrene i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  – Jeg kjører over motorveibrua nesten hver eneste dag. Jeg skulle egentlig ha kjørt over der omtrent på den tiden da den falt sammen. Bare tilfeldigheter gjorde at vi valgte en annen vei i dag, forteller norske Elise Løvoll (25) på telefon fra Minneapolis, USA.

Den norske studenten var på vei i retning brua sammen med i kjæresten sin for å dra på en grillfest.

- I siste liten valgte vi en annen vei fordi vi tenkte at det villle være så mye trafikk over brua i rushtida. Det er vi glad for nå, kan du si, sier hun.  

Løvoll studerer på universitetet i Minneapolis, og bor bare cirka ti minutters gange fra motorveibrua som kollapset i kveldsrushet i går.

Så langt er sju personer bekreftet døde etter den 500 meter lange brua uten forvarsel klappet sammen rett etter klokken 18 lokal tid. Minst 50 biler sklei av brua og ut i elva eller på bakken under.

Telefonlinja sprengt

– Dette føles veldig rart. For meg gjør det større inntrykk en terrorren 11. september fordi det er så nært, sier hun.

Hun forteller at telefonlinjene i området har vært sprengt fordi så mange har ringt familie og venner for å forsikre seg om at de har det bra.

NI OMKOMMET I BRUKOLLAPS:  En firefelts motorveibru over Mississippi falt sammen under kveldsrushet i Minneapolis. Minst 50 biler sklei av brua.
NI OMKOMMET I BRUKOLLAPS: En firefelts motorveibru over Mississippi falt sammen under kveldsrushet i Minneapolis. Minst 50 biler sklei av brua. Vis mer

- Nettverket har vært mye nede i kveld siden alle vil sjekke at familie og venner er trygge. Vi er oppfordret til å ikke bruke telefon, slik at de viktige samtalene kan komme frem, sier hun.

- Jeg pleier å savne familie og venner, men for en gang skyld er jeg glad for at jeg ikke har flere av dem her. Nå er det ikke så mange å bekymre seg for, sier Løvoll.

Frykter trafikkaos

Nå frykter studenten at det kommer til å være trafikkaos i byen i lang tid framover.

– Dette er den eneste motoveibrua som går over Mississippi. Allerede før dette skjedde har det vært umulig å komme fram i rushtiden. Trafikketaten holdt på å bygge på to ekstra veibaner på brua. Trafikken i området kommer til å bli helt absurd, tror hun.

GJØR INTRYKK: - For en gang skyld er jeg glad for at jeg ikke har mer venner og familie her. Nå er det ikke så mange å bekymre seg for, sier Elise Løvoll (25).