LANGE TRADISJONER: Putekrigen på West Point-militærakademi har blitt avholdt årlig siden 1897, men i år ble det blodig. Bildet er en putekrig for noen år siden. Foto: West Point
LANGE TRADISJONER: Putekrigen på West Point-militærakademi har blitt avholdt årlig siden 1897, men i år ble det blodig. Bildet er en putekrig for noen år siden. Foto: West PointVis mer

Eliteakademiets over hundre år gamle tradisjon endte voldelig: - Det ble en helvetes putekrig

30 skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Militærakademiet West Point i den amerikanske delstaten New York er mest kjent for å ha fostret en rekke amerikanske generaler og forsvarstopper.

Men krigsskolen har også andre stolte tradisjoner. En av dem er den årlige putekrigen som blir arrangert for førsteårsstudenter mot slutten av sommeren.

Putekrigene har vært holdt siden 1897, men i år gikk det hele fryktelig galt.

30 skadde Omkring tusen kadetter blir tatt inn årlig, og en enorm putekrig finner sted utendørs.

Ifølge New York Times er putekrigen en måte for kadettene på å få ut frustrasjon og å bygge lagfølelse, men i år kan det virke som om noen av elevene bar på litt vel mye frustrasjon.

Inni de hvite putetrekkene hadde nemlig noen av kadettene puttet harde gjenstander som blant annet hjelmer.

Mens noen av soldatene dengte løs på hverandre ganske harmløst med puter, førte de harde gjenstandene gjemt unna til en rekke skader.

- Fire hjernerystelse, et brukket bein, to brekte armer, ei skulder ut av ledd og flere brukne ribbein. Det ble en helvetes putekrig, tvitrer en av kadettene ifølge New York Times.

Til sammen ble 30 av kadettene skadd i putekrigen, 24 av disse skal ha fått hjernerystelse. Bildene fra slagmarken etter putekrigen viser at flere ambulanser var på stedet.

Stoppes ikke Ifølge Mashable har putekrigen blitt diskutert på sosiale medier siden den fant sted 20. august, men militærakademiet har ikke bekreftet hendelsen før nå.

På tross av at flere ble skadd, har ikke krigsskolen planer om å slutte med den lange tradisjonen. Putekrigen ble avlyst i 2013 etter at flere ble skadd på grunn av harde gjenstander i putetrekket under krigen i 2012.

- West Point hyller kadettenes ønske om å bygge lagfølelse og beklager skadene. We gjennomfører de nødvendige undersøkelser for å finne ut av grunnen for skadene, sier West Point-talsmann, løytnant Christopher Kasker.