Eliteserieklubb fikk penger til fest. Ordfører anmeldt

For andre gang på få år fikk fotballklubben Odd 400 000 kroner av politikerne i Skien. Da ble det rabalder. I dag ble forholdet anmeldt.

GA PENGER: Justisminister Jøran Kallmyr møtte blant annet Hedda Foss Five (nummer to fra venstre) i forbindelse med en protestmarkering mot politireformen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
GA PENGER: Justisminister Jøran Kallmyr møtte blant annet Hedda Foss Five (nummer to fra venstre) i forbindelse med en protestmarkering mot politireformen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skien-ordfører Hedda Foss Five (Ap) inngikk i fjor en avtale med Odds ballklubb om å bidra økonomisk til klubbens 125 års jubileum.

Avgjørelsen fikk ingen politisk behandling før 400 000 kroner ble gitt fotballklubben fra Skien.

Dette kom fram i et internt brev som ikke er å finne i kommunens offentlige postjournal, men som avisa Varden har fått tilgang til. Saken har vekket stor debatt i tiden etter valget.

I dag ble ordfører Hedda Foss Five anmeldt til politiet av Tommy Ballestad, gruppeleder for Folkeaksjonen nei til bompenger (FNB) i Skien. Det bekrefter Ballestad selv overfor Dagbladet.

- Denne saken burde gått ordinær saksgang, og vi ber nå politiet finne ut hvorfor Foss Five ga pengene til Odd uten å informere de folkevalgte. Særlig er det påfallende at hun ventet i 15 måneder før dette like etter valget i høst - nærmest i en bisetning - ble lagt fram for kommunestyret, sier Ballestad til Dagbladet.

Anmeldt

Ballestad skriver i anmeldelsen, som Dagbladet har fått tilgang på, at han vil vite om pengegaven til Odd gagnet Foss Five og Arbeiderpartiet under valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer