Eliteserieklubber rammet av internasjonalt dataangrep

Leverandøren: Systemet opp igjen fra klokka 15.

DATAANGREP: Flere norske eliteserieklubber er rammet av internasjonalt dataangrep. Blant dem er Odd. Skjermbilde: Odd.no 
DATAANGREP: Flere norske eliteserieklubber er rammet av internasjonalt dataangrep. Blant dem er Odd. Skjermbilde: Odd.no  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Billettsystemet er opp igjen, opplyser leder for support hos Buytec, Jan Tore Steenslid, til Dagbladet klokka 15.

(Dagbladet): Ifølge NRK er Odd, Aalesund, Stabæk, Haugesund, Sandefjord og Kristiansund og flere klubber i OBOS-ligaen rammet av det internasjonale dataangrepet.

Europol kaller det et dataangrep uten sidestykke.

- Det vil være nødvendig med en komplisert internasjonal etterforskning for å finne ut hvem som står bak, heter det i en uttalelse fra EUs byrå for politisamarbeid, Europol.

Servere i Sverige

- Folk begynte å ringe kontoret fredag ved 12-tiden og fortalte at de ikke fikk kjøpt billetter på nett. Først trodde vi at det var en småfeil som ville ordne seg kjapt, men utpå ettermiddagen fikk vi vite av leverandøren av billettsystemet at de via britiske underleverandører var rammet av det internasjonale angrepet, sier mediasjef Daniel Hov i Sandefjord Fotball til Dagbladet lørdag formiddag.

Sandefjord, Odd, Stabæk, Aalesund, Haugesund og Kristansund har samme dataleverandør for billettsalg.

Det er firmaet Buytec i Mjøndalen som leverer billettsystemet til disse eliteserieklubbene. De har også OBOS-klubbene Arendal, Jerv, Sandnes Ulf og Mjøndalen som kunder med hjemmekamp i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer