Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eliteskole for 13-åringer

Reaksjoner mot forslag i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dette er et tilbud for de skoletørste, sier kommunaldirektør Kari Høyer i Drammen til Drammens Tidende.

Tilbudet går ifølge avisa ut på at 30 ungdomsskoleelever får prøve seg på videregående skoles pensum. Hvis de er flinke nok kan de også følge undervisningen direkte i enkelte fag. Når elevene er ferdige med ungdomstrinner er tanken at elevene fullfører videregående skole med et spesielt tilrettelagt opplegg, et opplegg som muligens kan føre til at de er ferdig før normalt.

Elever får ikke karakterer i grunnskolen, så de skal velges ut etter et intervju som følger et sett kriterier. Kommualdirektøren går med på å kalle dette en elitelinje, men med et positivt fortegn.

Det er ikke tillitsvalgt for lærerne i vidergående, Kristine Novak, like begeistret for. Hun sier til Drammens Tidende at prinsippet er bra, men at opplegget er feil.

- Vi er positive til at man kan ta fag fra videregående på ungdomsskolenivå, men vi er skeptisk til hvordan det løses her. Det virker som en eliteklasse og det vi imot, sier Novak til Drammens Tidende.

<B>GENI OG UNG:</B> Smarte nok 13-åringer kan kanskje tjuvstarte på videregående fra neste høst.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media