Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elitestyrker hindret ny ambassade-katastrofe

To ble drept. Men elitestyrker klarte å hindre demonstranter i Jemens hovedstad Sanaa i å ta seg inn i den amerikanske ambassaden i formiddag.

ETTER STORMEN: 4000 demonstranter deltok i stormen på den amerikanske ambassaden i Sanaa. Det er uro i hele Midtøsten.  Foto: EPA/YAHYA ARHAB
ETTER STORMEN: 4000 demonstranter deltok i stormen på den amerikanske ambassaden i Sanaa. Det er uro i hele Midtøsten. Foto: EPA/YAHYA ARHAB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed hindret man at krisa som en antimuslimsk film på YouTube har skapt, ble helt uoversiktlig.

Marinen er på vei
Men det var en stund svært dramatisk, og sikkerhetsstyrkene klarte ikke å holde demonstrantene tilbake. Først da spesialstyrker kom til, fikk myndighetene kontroll. Da hadde demonstranter knust vinduer med stein og førsøkt å ta seg inn i ambassadebyggningen, sier en kilde i Sanaa til Al Jazeera.

USAs president Barack Obama sa i går at de som sto bak drapane på den amerikanske ambassadøren til Libya, Chris Stevens, og tre andre amerikanske diplomater natt til i går, skal tas. Han lovte å samarbeide med libyske myndgheter, og to amerikanske marinefartøyer er på vei til Libya.

Det har i dag vært demonstrasjoner utenfor amerikanske ambassader flere steder i Midtøsten. I Sanaa deltok så mange som 400 000. De sier de ikke gir seg før mannen som lagde den antimuslimske filmen er henrettet.

Garanterer sikkerhet
Utenfor den amerikanske ambassaden i Kairo i Egypt har det vært demonstrasjoner i tre dager. President Muhamed Morsi har i en telefonsamtale med Obama garantert for de amerikanske diplomatenes sikkerhet.

- Vi egyptere motsetter oss ethvert angrep på, eller fornærmelse av, vår profet. Jeg fordømmer alle som fornærmer vår profet. Men det er vår plikt å forsvare våre gjester fra utlandet. Jeg ber alle ta hensyn til dette, og ikke bryte egyptisk lov, og ikke angripe ambassader, sa Morsi på statlig TV i formiddag, ifølge al-Jazeera. I Kairo er det nå færre demonstranter ved den amerikanske ambassaden enn det var tidligere i formiddag.

Det er også demonstrasjoner utenfor den amerikanske ambassaden i Tunis i Tunisia.

Utsatte Oslo-besøk
Men også i Teheran i Iran har det vært antiamerikanske demonstrasjoner, til tross for at det ikke er noen amerikansk ambassade i Iran etter at alle amerikanske diplomater ble tatt som gisler under den iranske revolusjonen i 1979.

- Død over Amerika, ropte rundt 500 demonstranter i Teheran, melder Al- Jazeera.

I Afghanistan er nettet nede fordi myndighetene ikke vil at filmen skal spre seg. President Hamid Karzai har avlyst sitt besøk til Norge idag og imorgen, for å være i landet hvis noe skulle skje på grunn av filmen på YouTube.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media