- Elizabeth er fortsatt min kone

Kidnappingssiktede Brian D. Mitchell snakker ut om den alvorlige tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor forsvant Elizabeth Smart fra hjemmet sitt i Salt Lake City i USA. Politiet mener hun ble kidnappet, og har tatt ut tiltale mot Mitchell. Selv hevder Mitchell at han har giftet seg med Elizabth.

- Han ville at jeg skulle fortelle varden at hun er kona hans, og at han fortsatt elsker henne, og at han vet at hun fortsatt elsker ham, sier Mitchells forsvarsadvokat Larry Long til KUTV.

Mitchell er sammen med sin første kone, Wanda Barzee, tiltalt for å ha kidnappet Elizabeth Smart fra hennes hjem. Barzee har i politiavhør hevdet at Mitchell planla å gifte seg med syv andre kvinner. Like etter kidnappingen av Elizabeth skal han ha forsøkt å ta kusinen hennes, Jessica Wright på samme måte.

Mitchell ser på seg selv som en profet og hevder at Gud åpenbarte seg for ham til Thanksgiving i 2000 og at han skulle ta seg ytterligere sju koner. Han kidnappet Elisabeth og «giftet» seg med henne i en sær seremoni ikke langt fra Elisabeths hjem.

De første månedene etter kidnappingen ble hun holdt isolert i en leir på fjellet. Der skal Elizabeth ha blitt hjernevasket hevder politiet. Familien til Elizabeth ønsker foreløpig ikke til å uttale seg.

- Jeg fikk inntrykk av at han er svært intelligent, kunnskapsrik, sammenhengende, og veldig har godt artikulerte standpunkter, sier advokat Long til KUTV. Han tror ikke Mitchell er mentalt forstyrret.

Mitchell har tatt navnet Emanuel, og insisterer på at fengselsvokterne i USA tiltaler ham med hans fulle navn, Emanuel David Isaiah. Han insisterer også på at Wanda skal kalles Hephzibah Eladah Isaiah, mens han omtaler Elizabeth Smart som Shear Jashub Isaiah, eller «levning som skal returnere».

- Ser han på bortføringen av Elizabeth som en kidnapping?

- Vi snakket ikke om det, men jeg er sikker på at han vil motsette seg ord som bortføring og kidnapping, sier Long til KUTV.

- Så han ser ikke på det som en bortføring eller kidnapping?

- Jeg tror han ser på det som et kall fra Gud.

Long mener Mitchells versjon stemmer godt med det som virkelig har hendt. I motsetning til tusenvis av andre bortføringssaker kom Elizabeth Smart hjem igjen, både smilende og i god form.

TRYGT HJEMME: Elizabeth Smart kom hjem til familein etter å ha vært borte i ni måneder.
MISTENKT FOR KIDNAPPING: Brian D. Mitchell, alias profeten Emanuel, er mistenkt og tiltalt for å ha kidnappet Elizabeth Smart fra hennes hjem. Selv hevder han å ha giftet seg med henne.