OFRET LIVET Elizabeth Joice fikk ikke lang tid med sin egen datter Lily. Da Joice fikk beskjed om at graviditeten kunne sette hennes liv i fare, valgte hun at barnet skulle leve. Få uker etter at Lily ble tatt ut med keisersnitt, døde moren. Foto: Youcaring.com/Youtube
OFRET LIVET Elizabeth Joice fikk ikke lang tid med sin egen datter Lily. Da Joice fikk beskjed om at graviditeten kunne sette hennes liv i fare, valgte hun at barnet skulle leve. Få uker etter at Lily ble tatt ut med keisersnitt, døde moren. Foto: Youcaring.com/YoutubeVis mer

Elizabeth fikk beskjed om at hun aldri kunne få barn, men så skjedde det utrolige

Deretter måtte 36-åringen velge om hun eller datteren skulle få leve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) New York-kvinnen Elizabeth Joice måtte ta det vanskeligste valget en mor kan tenke seg. Hun hadde blitt fortalt at hun aldri kunne bli mamma etter kreftbehandling, skriver New York Post.

I fjor skjedde det derimot noe utrolig, og Elizabeth og ektemannen Max ventet plutselig barn.

Deretter fikk hun en kontrabeskjed. Hun måtte avslutte graviditeten og begynn cellegiftbehandling, ellers sto livet hennes i fare.

Trodde hun var kreftfri Det var i 2010 Joice fikk vite om svulsten. Etter fire cellegiftbehandlinger fikk hun beskjed om at hun var kreftfri i tre år framover, men legene fortalte også at hun ikke kan få barn.

I fjor sommer fant imidlertid Elizabeth ut at hun var gravid.

- Jeg ble helt overlykkelig. Legene hadde sagt at hun ikke kunne bli gravid, men så skjedde det, forteller mannen Max til avisa.

Én måned etterpå fikk hun beskjed om at svulsten var tilbake. Legene fikk fjernet den, men på grunn av graviditeten kunne hun ikke ta MR, og legene kunne heller ikke se om tumoren hadde spredd seg.

- Å få barn var noe av det viktigste i hennes verden. Hun sa til meg at om vi bryter graviditeten, og det viser seg at jeg ikke kan få barn seinere, blir jeg knust. Hun visste at dette kanskje var hennes eneste sjanse, sier Max om konas valg.

Valgte barnet Joice hadde termin 4. mars i år, men i januar ble det gjennomført keisersnitt for datteren Lily.

Helsa til Joice ble stadig verre etter fødselen, og kreften hadde spredd seg.

- Vi sa ha det til hverandre. Det var som på film, vi satt der og gråt og fortalte historier om alle de fine tingene, sier Max.

Fem dager etter at datteren ble født, kom Elizabeth Joice hjem.

- Den ene kvelden hjemme var alt vi hadde, sier Max.

9. mars i år døde Elizabeth Joice i sykehussenga med Max ved hennes side.

- Hennes magi lever videre i Lily. Hun er vakker og noe helt for seg selv. Hun gir meg styrken jeg trenger for å komme meg gjennom dette, sier enkemannen.

Dokumentarfilmskaperen Christopher Henzer har fulgt paret under graviditeten, og filmen «40 Weeks» klippes ferdig i disse dager. Det er også startet en innsamlingsaksjon for enkemannen og datteren.

OFRET SEG: Elizabeth Joice ble bare 36 år gammel. Foto: Youcaring.com/Youtube
OFRET SEG: Elizabeth Joice ble bare 36 år gammel. Foto: Youcaring.com/Youtube Vis mer